Eğitim-bir-sen: Pkk’nın Saldırıları, Toplumsal Barışa Vurulan Darbedir

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, terör örgütü PKK’nın son zamanlardaki saldırılarının toplumsal barışa bir darbe olduğunu söyledi.

Eğitim-bir-sen: Pkk’nın Saldırıları, Toplumsal Barışa Vurulan Darbedir
Memiş, “Kan dökmenin yasaklandığı Ramazan ayında insanların öldürülmesini kınıyoruz.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi`nde basın açıklaması yapan Memiş, son dönemlerde tırmandırılan şiddetin toplumsal barışa büyük bir darbe vurduğunu söyledi. Memiş, “Milletin meşru oyları ile seçilmiş olan BDP’li milletvekilleri, milletin isteği doğrultusunda iradelerini ortaya koymalıdırlar. Kürtlerin bu coğrafyanın vazgeçilmez unsurları olduklarını teyit edecek bir anayasanın hazırlıkları aşamasında; BDP, Meclis`e girerek yemin edip çalışmalara katkı sunmalıdır.” diye konuştu.
Terör örgütü PKK’nın, artık silah bırakarak, halkın meşru oyları ile seçilen milletvekillerine siyasi iradeyi teslim etmesi gerektiğini dile getiren Memiş, “Millet iradesini konuşturmayıp, şiddeti seçenlerin gölgesinde çözüm arıyormuş görüntüsü ile çözüm yollarını tıkayan hareketlerin bölge halkının vicdanında karşılık bulmasını bekleyenler yanılmaktadırlar. Başbakan da seksen milyonun meşru temsilcisi olarak savaşın değil, barışın dilini kullanmalıdır ve demokratik açılım sürecini sonuna kadar devam ettirmelidir.” ifadelerini kullandı.

Bölge insanı açısından da bıçağın kemiğe dayandığını anlatan Memiş, artık kan ve gözyaşının dinmesini beklediklerini vurguladı. Memiş, şöyle devam etti: “Bu bağlamda silahların susturulması, milli iradenin temsili olan Meclis’in yasama faaliyetlerine fırsat verilmesi ve çözümün Meclis çatısı altında aranması gerekmektedir. Kürt sorununun çözümünde inisiyatif Kandil merkezli olmaktan çıkarılıp siyasete bırakılmalıdır. Herkes şiddetin değil, barışın dilini kullanmalıdır.”
Kürt sorununun çözümünün şiddetle değil, barışçıl adımların atılmasıyla mümkün olabileceğini belirten Memiş, kalıcı çözüm için de adil, somut ve gerçekçi adımların atılmasını talep ettiklerini kaydetti. Huzur ve istikrarın provokatif eylemlerle kesintiye uğratılmasının bölge halkında `yeniden şiddet sarmalının içerisine giriyoruz` endişesinin oluşması bile başlı başına huzursuz olmaya yettiğini vurgulayan Memiş, şunları söyledi: “Bölge halkı olarak artık şiddet, kargaşa ve huzursuz yaşamak istemiyoruz. PKK ve hükümet, Türk ve Kürt kardeşliğini emperyalist ve siyonist güçlerin menfaatlerine kurban etmemelidir. Eğitim-Bir-Sen olarak, kimden ve nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyor, askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.”