Afyonkarahisar`dan Somali`ye 110 Bin Liralık Bağış

Afyonkarahisa’da Somali ve diğer Afrika ülkeleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan nakdi yardımlar Başbakanlık hesabına aktarıldı.


Başta Somali olmak üzere açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için 08 Ağustos 2011 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yaklaşık 110 bin lira ile 2 bin 700 Euro’luk nakdi yardım, Başbakanlığın ilgili hesabına aktarıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, bölgede yaşayan milyonlarca insanı etkileyen bu duruma Afyonkarahisarlıların kayıtsız kalmadığını ve yardım kampanyasına büyük destek verdiklerini söyledi.
Vali Balkanlıoğlu, 8 Ağustos 2011 tarihinde başlatılan ve 6 Eylül 2011 tarihine kadar devam edecek olan yardım kampanyası kapsamında 17 Ağustos tarihi itibariyle yaklaşık 110 bin lira ile 2 bin 700 Euro’luk nakdi yardım toplandığını söyledi. Balkanlıoğlu, "Afyonkarahisarlılar yardım kampanyasına büyük ölçüde destek verdiler ve halen yardımları devam ediyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali’ye yapacağı ziyaret sırasında takdim edeceği yardım miktarına eklenmesi amacıyla bu tarihe kadar toplanan nakdi yardımlar Başbakanlığın ilgili hesabına aktarılmıştır.” dedi.
Yardımlarından ve duyarlılıklarından dolayı tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerine teşekkür eden Balkanlıoğlu, kampanyanın 6 Eylül 2011 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.