Çerkezköylü İşadamları, Çesiad`ın İftarında Buluştu

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) Veliköy`de verdiği iftar ile Çerkezköylü işadamlarını bir araya getirdi.

Çerkezköylü İşadamları, Çesiad`ın İftarında Buluştu
İftara 500 davetli katıldı.

Tekirdağ`ın Çerkezköy ilçesinde Haziran 2011`de faaliyetlerine başlayan Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) bölgenin işadamlarına yönelik düzenlediği iftar programı düzenledi. Veliköy Yalı Restauran`ta verilen iftara Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Saray Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Çorlu Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Çerkezköy Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir,Türkiye İş Adamları Ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Marmara İşhayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) di temsilen iş adamları, ÇESİAD dernek üyesi işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Davetlileri iftar alanına gelişte ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşlek, Genel Sekreter Engin Parlak ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Açılış konuşmasını yapan ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşlek, ``Tuskon üyesi olan Derneğimiz Çesiad`ın 100 üyesi bulunuyor. Derneğimiz Haziran 2011`de başladığı faaliyetlerine adına yakışır bir şekilde her zaman iş dünyası sağlık, çevre, sosyal yardım gibi konularda elinden geleni yapacak ve güzel faaliyetler içinde olacaktır. İşadamlarımız ve üyelerimiz ile ilgili tüm resmi ve özel kurumlarla beraber uyum içinde çalışacaktır. Derneğimiz ilk yurt dışı gezisi programları dahilinde 23-25 Ağustos 2011 tarihleri arasında Etiyopya`da bulunan bir yetimhanenin bir aylık iftar ihtiyacını karşılamaya devam ederken, iftarların nasıl gittiğini ve ülkenin genel sıkıntılarının neler olduğunu yerinde tespit etmek amacıyla içerisinde, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem`inde bulunduğu üst düzey 7 kişilik bir ekiple bu ülkeye gidecektir. Çesiad’ın bölgemiz, milletimiz ve güzel Türkiye`miz için hayırlı olmasını dilerim.`` dedi.
İftar sonrası bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise ``Trakya`mızın en aktif, en çalışkan ve en üretken ilçelerinden Çerkezköy`de bu güzel iftar akşamında sizlerle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyor ve bu vesile ile Ramazanı şerifinizi tebrik ediyorum. İftarı tertipleyen Çesiad`ın amacı olan iş hayatımızdaki birlik ve beraberlik oluşturma gayreti içinde Çerkezköyümüzün en nadide ve özel işadamlarını girişimcilerini esnaflarını bu özel akşamda bir araya getirdikleri aynı çatı altında aynı duygularla aynı havayı soluttukları için bile çok önemli bir görevi ifa ettiklerini düşünüyorum. ÇESİAD gibi bir derneğin çatısı altında ortak hareketle çok şey kazanacağınıza gönülden inanıyorum.`` değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmalardan sonra iftara sponsorluk yapan firmalara Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek tarafından teşekkür plaketi verildi. İftara, Moldovadan katılan Valentin Galatsan`ın Türkçe olarak okuduğu `Anne` şiiri, Türkmenistanlı öğrenci Nerdan Velhemin de ünlü sanatçı Erhan Güleryüz`ün Peygamber efendimize olan özlemini anlatan `Sultanım` parçasını okuması ve yine Türkmenistanlı Aşir Aşirov`un ülkesine has, Dutar`la yaptığı müzik dinletisi iftara katılan davetlilerden büyük alkış aldı. İftar programı Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen`in yaptığı iftar duası ile sona erdi.