Berdimuhamedov: Türkmenistan`ın Dış Politikasında Türkiye’nin Önemli Yeri Var

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Aşkabat Koordinatörü Kemal Özcan’ı makamında Kabul eden Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ülkesinin dış politikasında Türkiye’nin önemli yeri olduğunu kaydetti.

Berdimuhamedov: Türkmenistan`ın Dış Politikasında Türkiye’nin Önemli Yeri Var


Türkmen basınında yer alan habere göre, görev süresi sona eren TİKA Aşkabat Koordinatörü Kemal Özcan, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Özcan, Türk tarafının ve TİKA’nın Türkmenistan ile olan ilişkilerinin daha da geliştirilmesine büyük önem verdiğini kaydetti.

Türkiye ile Türkmenistan arasındaki diyaloğun üst düzeyde geliştiğini kaydeden TİKA temsilcisi Özcan, ikili münasebetlerin gelişerek devam ettiğini belirtti.

Türkmen lider Berdimuhamedov, Türkmenistan dış politikasında Türkiye’nin önemli bir yere sahip olduğunu ve iki ülkeyi tarihi ve manevi bağların birleştirdiğini belirtti. Berdimuhamedov, TİKA’nın Türkmenistan’da ticaret, tarım, kültür, eğitim gibib alanlarda önemli katkılarının olduğunu ifade etti.

Taraflar, son yıllarda hayata geçirilen ortak projeler sonucunda ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da pekiştiğini belirttiler.