Aksaray Belediye Başkanı Palta: İmam Hatipli Olmak Bir Ayrıcalıktır

Kısa adı AKİMDER olan Aksaray İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği, öğretmen evinde iftar yemeği düzenledi.

Aksaray Belediye Başkanı Palta: İmam Hatipli Olmak Bir Ayrıcalıktır
AKİMDER’in iftar yemeğine Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Dernek Başkanı Davut Kaya ve çok sayıda imam hatip mezunu ve yöneticisi katıldı.
Dernek Başkanı Davut Kaya, AKİMDER olarak amaçlarının bu iftar vesilesi ile mezun ve mensuplarımızı bir araya getirerek kaynaştırmak ve birlikteliği sağlamak olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Nevzat Palta ise konuşmasında imam hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirtip şunları söyledi; "Bunu özellikle söylemek istiyorum. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Tabii ki böyle parmakla sayacağımız insanlar vardı. Hocalarımız vardı. O insanların güzel hizmetleri sayesinde bizde o çerçeve içerisine girmiş olduk. Tabii ki yıllar yılı imam hatip lisesine karşı özellikle 28 Şubat sürecinde olsun veya ondan biraz önce veya sonraları olsun, neler yapıldığını, onlara hangi gözle bakıldığını, imam hatiplerin önünün kesilmesi adına, Türkiye’nin önünün kesildiğini yakinen takip ettik. Tabii ki yılmadan mücadele etmek lazım. Eğer ki bu davada haklı olduğuna inanıyorsan sonuna kadar o davanın mücadelesini yapmak gerekiyor. Katsayıda yapılan bir değişiklikle imam hatiplilerde gerçekten bir patlama var. 30 yıl önceki veya daha önceki yıllara gittiğinizde o zaman insanlarımızın çoğu çocuğunu imam hatibe vermek için yarışırlardı. Ben inanıyorum ki bundan sonra da inşallah imam hatipli kardeşlerimizin önü kesilmediği süre içerisinde işte Türkiye’nin başbakanı bir imam hatip mezunu ise demek ki her şey olabilir.” şeklinde konuştu.