Aygan: İran, Cemil Bayık`ı Yakalamış Olabilir

Terör örgütü PKK`nın elebaşlarından Murat Karayıla`ın önce yakalandığı, sonra da yakalanmadığı yolundaki haberlerle ilgili tartışmalar sürüyor.

JİTEM ve PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan İran`ın, yakaladığı öne sürülen iki numaralı PKK`lının Cemil Bayık olabileceğini iddia etti.


Abdülkadir Aygan, örgüte yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre Cemil Bayık`ın böbrek hastası olduğu ve sık sık İran`a giderek diyaliz makinesine bağlandığını belirtti. Aygan, şu ifadeleri kullandı: ``İran ilk günden beri PKK`nın 2 numarasını yakaladığını iddia ediyor. Bütün dünya`da PKK`nın 2 numarası dendiğinde, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Rıza Altun Gelir. Oysa İranlı yetkililer yakalananın Murat Karayılan değil, Murat Karasaç olduğunu söylüyor. Murat Karasaç, örgütün 2 numarası olmadığına göre, yakalanan 2 numara büyük ihtimalle Cemil Bayık`tır. Örgüte yakın kaynaklardan aldığım habere göre, Bayık uzun süredir böbrek hastası ve sık sık diyaliz makinesine bağlanmak için İran`a gidiyor. İran istihbaratının kesinlikle bundan haberi vardır.``

Cemil Bayık`ı Türkiye`ye teslim etmemek için İran`ın kafa karışıklığına gittiğine değinen Aygan, "Türkiye`nin son dönemde Suriye`ye yönelik sert açıklamalarının da Suriye yönetimi ile birlikte İran`ı da rahatsız ettiği biliniyor. Bundan dolayıda İran`ın PKK kartını Türkiye`ye karşı oynayabileceğini tahmin ediyorum.`` diye konuştu.