Marmara Depremi Kavaklı Sahilindeki Anıtta Tekrar Hatırlandı

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenler için Gölcük’ün Kavaklı sahilindeki deprem anıtı önünde saat 03.

Marmara Depremi Kavaklı Sahilindeki Anıtta Tekrar Hatırlandı
02’de anma programı düzenlendi.
Alanı dolduran vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Yaşamını yitirenler için havaya balon bırakıldı. Bir konuşma yapmaya hazırlanan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in söz alacağı sırada havaya fırlatılması gereken havai fişek, vatandaşların arasına karışınca kısa süreli panik yaşandı. Havai fişeğin kontrol altına alınmasından sonra konuşan Ellibeş, 12 yıl önce saat 03.02’de asrın felaketini yaşadıklarını söyledi. Bu felaketi unutturmamak için her yıl etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Ellibeş, "Mesaj veriyoruz tüm topluma. Tüm insanların bu mesajımızı can kulağı ile dinlemesini istiyoruz. Deprem gerçeği bizi çok kötü yakaladı. Ağır bir bedel, fatura ödedik. Bundan sonra olabilecek felaketlerde diğer insanlarımızın hazırlıklı olması en büyük arzumuz” dedi.
Ellibeş’in konuşmasından sonra depremde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Deprem şehitleri için dua edildikten sonra denize karanfiller atıldı.
Depremzede Emine Cebeci, yılın 365 gününün kendileri için 17 Ağustos olduğunu ifade etti. Değişen bir şeyin olmadığını belirten Cebeci, “Bizim tek istediğimiz ders alınsın, tedbir alınsın, bunu istiyoruz. Bunlar Türkiye’ye bir ders olmalı” diye konuştu.
17 Ağustos’ta çok üzücü bir olay yaşadıklarını ifade eden Kamil Ürküt, “Allah hiç kimseye nasip etmesin. Çok acı bir olay, biz onları canlı yaşadık. O gece ben ayaktaydım zaten. Çok farklı bir duygu. Şimdi duygulandım konuşamıyorum bak. Acı bir gerçek” şeklinde konuştu.
Depremzede Hasan Bal ise, 17 Ağustos’un yılda sadece bir defa hatırlandığını, ertesi günü her şeyin unutulduğunu kaydederek, “Her şey günlük güneşlik oluyor. Unutuluyor, her şey bitiyor. Ama en küçük bir sarsıntıda, harekette aynı acıyı, heyecanı yaşıyoruz” sözlerini sarfetti.