Kuyumculara sahte altın satan özel güvenlik görevlisi kadın yakalandı

Adana'da kuyumcuları sahte altın satan 31 yaşındaki Dilek Kılıç, 5'inci işinde sahte bileziği sattıktan sonra polisin takibiyle yakalandı.

Kuyumculara sahte altın satan özel güvenlik görevlisi kadın yakalandı
Adana 'da kuyumcuları sahte altın satan 31 yaşındaki Dilek Kılıç, 5'inci işinde sahte bileziği sattıktan sonra polisin takibiyle yakalandı.

Merkez Seyhan İlçesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuya giren, özel bir firmada güvenlik elemanı olarak çalışan bir çocuk annesi Dilek Kılıç, çantasındaki 10 gram ağırlığındaki altın bileziği gösterip, "Eşimden ayrıldım, acil paraya ihtiyacım var" diyerek 2 bin liraya satmak istediğini söyledi. Yapılan pazarlıkta kuyumcu 1800 liraya bileziği aldı, parayı alan Dilek Kılıç, işyerinden çıkıp gitti.

Kuyumcu, satın aldığı bileziği yakından incelediğinde sahte altın olduğunu fark edip, polise şikayetçi oldu. Kuyumcudaki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, özel güvenlik elemanı olduğu bilgisini de öğrenince araştırmasını bu yönde yoğunlaştırdı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Dilek Kılıç'ı çalıştığı işyerinde yakaladı. Dilek Kılıç'ın bir yıl içinde kuyumculara 4 ayrı sahte altını satmak suçundan arandığı belirlendi. İfadesinin ardından Dilek Kılıç, nitelikli dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi.