Ak Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç;

AK Parti Milletvekili Prof.

Ak Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç;
Dr. Yunus Kılıç, Karslıların artık modern tarım ve hayvancılık yapmasını öğrenmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Kılıç, Şeker Fabrikası’nın kapanmasını değil, Şeker Fabrikası’nın kapanmaması için neler yapılması gerektiğini araştırdıklarını vurguladı

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, İHA Kars temsilcisi Işık Çapanoğlu’nu ziyaret etti. Kılıç ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Tarım, hayvancılık ve Şeker Fabrikasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kılıç, Şeker Fabrikası’nın bu yıl özelleştirme kapsamına alınmadığını söyledi.

Prof. Dr. Kılıç; “ Kars sıkıntılar içerisinde olan bir şehir, eksiklikleri çok olan bir şehir, dünya ile eş güdüm içerisinde, ülkemizle eş güdüm içerinde gelişmede hale sıkıntıları olan bir şehir. Kars’ın şehir kimliğine tamamen kavuşması noktasında çok ciddi ihtiyaçları olan bir şehir, AK Parti ile ülke çapındaki bu güzel dönüşüm değişim ile belki yeterince payını çok değişik sebeplerden dolayı alamamış olan bir şehir. Sayın Ahmet Arslan ile birlikte çok iyi analiz ettik Kars’ı. Ankara’da çok güzel ilişkiler kurduk. Kars’a güzel yatırımlar gelecek. Artık Kars hak ettiği yerde yerini alacaktır” dedi.

KARSLILAR MODERN HAYVANCILIĞI ÖĞRENECEK AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, artık Kars’ta derme çatma değil, modern hayvancılık yapılacağını vurguladı.

Kılıç; “Tarım ve hayvancılıkta Kars artık modern hayvancılık yapmayı öğrenecek. Özellikle tarım ve hayvancılıkta verilen kredilerin kolay kullanılabilmesinde bizim gayretlerimiz olacak. Çünkü insanlarımız tamam hayvancılık yapmak istiyor. Modern hayvancılık yapmak istiyor. Ama kredilerin kullanımı noktasında hale sıkıntılar olduğunu biliyorum. Biz bunun daha kolay kullanılabilir olması noktasında bir gayret sarf edersek Kars bundan çok fazlasıyla istifade eder. Bunun için özellikle tarım kredilerini yerinde ve olumlu kullanmak gerekir. Krediler düzgün kullanıldığı takdirde tarım ve hayvancılıkta Kars bir adım öne çıkacaktır” diye konuştu.

ŞEKER FABRİKASI’NIN KAPANMASINA DUYARSIZ KALMAK KARS’A İHANET OLUR Seçim çalışmaları sırasında en çok karşılaştıkları sorunlarında başında işsizliğin geldiğini ifade eden Prof. Dr. Yunus Kılıç, bacası tüten Şeker Fabrikası’nın kapanmasına duyarsız kalmanın Kars’a yapılmış en büyük ihanet olduğunu belirtti.Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Kars’ta insanımızın gerek seçim sırasında gerekse şimdi en fazla bizden talep ettiği şey iş. Kars’ta ülke ölçeğine göre düşündüğünüzde nüfusu hızla artan şehirlerden bir tanesi dolayısıyla işsiz gezen genç çok var. İşsizlik had safhada Kars’ın ciddi anlamdaki en büyük problemi işsizlik. Şimdi ortada bu dururken bizde bunun farkındaysak Kars’ta kurulmuş olan, yegâne ayakta kalmış olan bir fabrikanın kapanması noktasında bırakın taraf olmayı, duyarsız bile kalmak bu şehre bir ihanet olur. Dolayısıyla o noktada Kars halkının şunu bilmesi lazım, çalışanların şunu bilmesi lazım. Biz Şeker Fabrikası’nın kapanmasını değil. Şeker Fabrikasının kapanmaması için neler yapılması gerektiğini araştırıyoruz. Şu anda örneğin Şeker Fabrikası müdürü onunda çok gayreti var sağ olsun görüşmelerimizde nasıl bir çıkış yolu oluşturulabilir. Şeker Fabrikası nasıl zararsız çalışıyor hale getirilebilir. Şeker Fabrikası bu gününden bir adım daha iyi nasıl olabilir. Bütün amacımız buna bir çözüm bulmak. Örneğin yakın zamanda sulanabilir arazi olan yerlerde ki köylüleri bilinçlendirmek için bakın toplantılar bile düzenlemeye karar verdik. İnsanlarımıza bunu anlatalım yani buna başkalarının sahip çıkmasını beklemektense siz bu şehirde açılmış bir kuruluşun ayakta kalmasına bizzat kendiniz destek verin. Gelecek için, çocuklarınızın iş istihdamı için, yani ne yapın şeker pancarı ekin. Bakın oradaki işçiler kendi gayretleri ile arazileri kiralayarak şeker pancarı ekiyorlar. Şu anda 27 Şeker Fabrikası’ndan birçoğu özelleştirme kapsamına alındı. İşçilerimizin son gayreti küçük bir gayret bunu büyüttüğümüzü düşünün. Ve Şeker Fabrikası müdürünün gayretleri Horasan’dan biraz Şeker Pancarı buraya yönlendirmesi, Iğdır’dan biraz yönlendirmesi ile Kars Şeker Fabrikası şuanda bu yıl için özeleştirme programına koyulanlar içerisinde değil. Yani demek ki siz bir takım şeyleri yaparsanız. Bunu ertelemek mümkün. Geciktirmek mümkün. Beklide bu kapsamdan tamamen çıkartmak mümkündür” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA