Türkiye Estonya 3-0 maçı özeti golleri izle (TR-EST)

Türkiye Estonya maçı 3-0 sona erdi. Türkiye Estonya maçının gollerini sitemizden izleyebilirsiniz. Türkiye Estonya maçının çok özel anları burada. Türkiye Estonya maçı özeti ve golleri izle. İşte Türkiye Estonya maçı detayları...

Türkiye Estonya 3-0 maçı özeti golleri izle (TR-EST)
Türkiye Estonya maçı 3-0 sona erdi. Türkiye Estonya maçının gollerini sitemizden izleyebilirsiniz. Türkiye Estonya maçının çok özel anları burada. Türkiye Estonya maçı özeti ve golleri izle. İşte Türkiye Estonya maçı detayları...

Kritik
Kazakistan ve Avusturya maçları öncesi A Milli Takımımız, Türk Telekom Arena'da Estonya'yı farklı mağlup etti. Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası elemelerinde aynı grupta yer aldığımız Estonya ile oynadığı hazırlık maçını ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 kazandı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede Ay-Yıldızlı takımımıza galibiyeti getiren goller 8. dakikada penaltıdan Emre Belözoğlu ile 18 ve 35. dakikalarda Kazım Kazım'dan geldi.

Maça iyi başlayan takımımız, golleri de erken bulunca çok rahat bir karşılaşma çıkardı. Zayıf rakibi karşısında oyunun üstünlüğünü elinde tutan A Milli Takımımız, farklı bir galibiyetle moral buldu. Estonya zaman zaman geliştirdiği tehlikeli ataklarla golü aradı ama son vuruşlarda neyseki başarısız oldular.

Attığı iki şık golle kalitesini gösteren Kazım Kazım, gecenin öne çıkan ismi oldu.

Gecenin tek üzücü yanı ise ilk yarıda sahada olan Emre Belözoğlu'nun ayağına her topu alışında tribünlerdeki bazı taraftarlar tarafından ıslıklanmasıydı.

Türkiye Estonya 3-0 maçı özeti golleri izle (TR-EST)

Türkiye Estonya 3-0 maçı özeti golleri izle (TR-EST)

Türkiye Estonya 3-0 maçı özeti golleri izle (TR-EST)

MAÇTAN ÇOK ÖZEL KARELER İÇİN TIKLAYINIZ


AYDINLAR GALİBİYETE SEVİNDİ
Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, A milli futbol takımının özel maçta Estonya karşısında iyi bir galibiyet aldığını söyledi.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aydınlar, Estonya maçının federasyon yönetimi olarak ilk karşılaşmaları olduğunu belirterek, ''İlk maçımızdan net bir skorla iyi bir galibiyet aldık. Şimdi önümüzde 3 tane zorlu maç var. İnşallah bu 3 maçta da galibiyet serimizi devam ettirip amacımıza ulaşırız'' dedi.

Futbolcuların maç eksiklerinin olup olmadığının sorulması üzerine Aydınlar, ''Doğrusu ben görmedim, futbolcular gayet iyiydi. Hepsi hazır görünüyordu. Aslında hazırlıklarını 5 Ağustos tarihine göre yapmışlardı. Karşılaşmada da bir maç eksikliği hissedilmedi'' diye konuştu.

-''İNŞALLAH DAHA ÇOK ARDA ÇIKARIRIZ''-

Başkan Aydınlar, İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer olan Galatasarayfutbolcu Arda Turan'a da başarılar dileyerek, ''İnşallah daha çok Arda çıkarırız, yurt dışında bizi temsil ederler. Yabancı oyunculara çok para veriyoruz. Böylece biraz da para kazanalım. Süreci tersine çevirelim. Arda'yı tebrik ediyorum, başarılar diliyorum'' ifadesini kullandı.

-''EMRE ÇOK ÖNEMLİ BİR FUTBOLCU''-

Mehmet Ali Aydınlar, Estonya maçında bazı taraftarların Emre Belözoğlu'na olan tepkileri doğru bulmadığını belirterek, ''Tepkileri doğru bulmuyorum. Gerçi çok cılız bir tepkiydi. İnşallah bundan sonra bunu da aşarız. Emre çok önemli bir futbolcu. Gerçekten bugün de çok başarılıydı, çok iyi bir futbol sergiledi. Bizim artık bunları aşmamız lazım. Kulüp takımlarıyla milli takımları ayırt etmemiz lazım. Emre de diğer bütün futbolcular gibi, milli formayı yakışır bir şekilde temsil ediyor. Dolayısıyla Emre'yi ıslıklamak değil, alkışlamak lazım. Zaten alkışlayanlar çoğunluktaydı'' dedi.

HİDDİNK SONUÇTAN MEMNUN
Guus Hiddink, Türk Telekom Arena’da oynanan ve ay-yıldızlı ekibin Estonya’yı 3 – 0 yendiği maçın ardandan düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözlerine, “Skordan dolayı çok mutluyum” diyerek başlayan Hiddink, şike soruşturması nedeniyle ertelenen ligler sürecince oyuncularının iyi hazırlanamadığını hatırlatarak, “Tabii ki bugünkü sonuç gösterdi ki oyuncularımız iyi futbol oynayabileceklerini kanıtladılar. İlk yarıda da iyi goller kaydettik. Ancak kulüp takımlarında iyi hazırlanamadıkları için defansta rakip oyuncularına alan bırakma söz konusu oluyor. Bunu defans oyuncularını suçlamak için söylemiyorum. Bu alanları takım olarak bıraktık,” şeklinde konuştu.

Karşılaşmada 3 gol attıklarını tekrarlayan Hiddink, “Bu goller uluslararası standartlarda değerlendirdiğimizde iyinin üzerinde goller. Yaklaşık 3 tane de rakibe fırsat verdik. Bu beni endişelendirdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Hiddink, Estonya karşısında ikinci yarıda zorlandıklarını da dile getirerek, “Bu da fiziksel açıdan yetersiz olduğumuz anlardı.” şeklinde konuştu.


"EMRE NE KADAR DENEYİMLİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"
Guus Hiddink, karşılaşmada tribünlerin ıslıklı protestosuna maruz kalan Emre’nin oyundan alınmasının, tribünlerden gelen tepkiler olmadığını belirterek, “Emre, kazanılan penaltıyı gole çevirerek de ne kadar deneyimli bir oyuncu olduğunu gösterdi.” dedi.

Hiddink, şöyle konuştu: “Emre’nin oyundan alınması protestoyla alakalı değildi. Oyuncularımız sorumluluklarının farkındalar. Emre de penaltı olunca sorumluluğu üzerine alarak ne kadar deneyimli olduğunu gösterdi. Islıklamalara karşı da kendini iyi kontrol ederek, herhangi bir reaksiyon göstermedi.”
Galatasaraylı futbolcu Arda Turan’ın İspanya’nın Atletico Madrid’e transferini de değerlendiren Hiddink, “Arda’nın Türkiye için milli takım için yapacağı çok şeyler var. Bence Galatasaray kulübüne de minnettar olmalı. Galatasaray’a hizmet etti Galatasaray Kulübü de kendisine çok şeyler verdi. Arda, İspanya’da performansını da arttıracaktır. İspanya’da futbol, Türkiye’den daha hızlı oynanıyor. Arda, kendini her an hazır tutmalı.” diye konuştu.

EMRE'DEN AY-YILDIZLI CEVAP

Kaptan Emre, attığı gol sonrası kendisini ıslıklayan taraftarlara dönerek formasının üzerindeki Ay-Yıldız'ı öperek cevap verdi.

Golden sonra da oyunu forse eden Millilerimiz, 28. dakikada Kazım Kazım'ın akıl dolu vuruşu ile durumu 2-0'a getirdi. İyice oyundan kopan Estonya karşısında oldukça rahat bir futbol sergileyen Ay-Yıldızlılarımız, Kazım Kazım'ın 35. dakikada attığı güzel gol sonrası farkı 3'e çıkardı ve soyunma odasına 3-0 önde gitti.

İkİnci yarıda daha kontrollü bir futbol sergileyen Millilerimiz, rakibini karşılayarak kontra ataklarla gol aradı.

Mehmet Ekici ve Kazım Kazım ile pozisyonlara giren Ay-Yıldızlılarımız, farkı arttırmayı başaramadı ve mücadele 3-0 üstünlüğümüz ile sona erdi.