Kendisini Polis ve Savcı Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapan Zanlı Tutuklandı

Kırşehir`de vatandaşları cep telefonundan arayıp `polisim` ve `savcıyım` diyerek yaklaşık 35 bin TL dolandıran bir kişi Mersin`de yakalandı.

Polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine kondu.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaklaşık bir aydır kent merkezinde vatandaşları arayarak kendisini `Savcıyım, adınız terör olayına karıştı. Bu karışıklıktan korunmak için bana para göndermeniz gerekir." diye dolandıran bir şahsın peşine düştü.

Bütün ekipler konuyla ilgili seferber olurken dolandırıcı Volkan G. isimli şahıs son kurbanını seçtiği anda polis devreye girdi. Filmleri aratmayan bir çalışmayla şahsa para yatırılan banka hesabı tespit edildi. Şahsın Mersin`de bir bankaya hesap açtığı ve istediği paraları o hesaptan çektiği tespit edildi. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü bunun üzerine Mersin Emniyeti ile bağlantıya geçti.


POLİSLER BANKA ÖNÜNE PUSU KURDU
Mersin`de görevli polis ekipleri şahsın parayı çekmek için bankaya pusu kurdu. Volkan G.`nin bankaya geldiğini gören ekipler şahsı yakaladı. Zanlı Kırşehir`den giden ekip tarafından Kırşehir`e getirilerek sorgulandı. Sorgusunun ardından bugün sabah adliyeye sevk edilen Volkan G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Kırşehir E Tipi Cezaevi`ne kondu. Şahsın İstanbul ve Kırşehir illerinde vatandaşları yaklaşık 35 bin TL dolandırdığı iddia edildi.