Eşinin Bileziğini Yardım İçin Somali’ye Gönderdi

Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şubesi tarafından, Somali’de açlıkla savaşanlar için Kurşunluhan`da düzenlenen yardım gecesinde, 20 bin doların üzerinde para toplandı.

Soma Körfez Dershanesi’nde çalışan bir öğretmenin, eşinin bileziğini yardım için vermesi herkesi duygulandırdı. Geçen nisan ayından beri Somali`de bulunan Nil Organizasyon Başkanı Bilal Çelik, yaşadıklarını ve gördüklerini anlatarak hayırseverleri yardıma davet etti.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç de teravih namazından önce yardım gecesine katıldı. Güvenç, Allah`ın insanları değişik vesilelerle imtihan ettiğini, bugünün insanlarının da Afrika`yla imtihan edildiğini söyledi. Vali Güvenç, ``Bu imtihanı da Türk halkı başarıyla verecektir. Manisa`da geçen cuma namazından sonras Afrika için 392 bin lira toplandı. Bu tür organizasyonlarla daha da artacaktır. Allah yaptığınız hayırları kabul etsin, oradaki insanların da yardımcısı olsun.” dedi.

Nil Organizasyon Başkanı Çelik ise Somali’ye ayni yardım yapmak isteyenlerin sıvı yağ, un, şeker, pirinç, yarma veya bulgur, makarna, pirinç unu, bebe bisküvisi, yazlık kadın elbisesi kumaşı, kadın terliği, yazlık çocuk kıyafetleri, çocuk terliği ve spor ayakkabısı, çadır ve ilaç verebileceğini söyledi. Anadolu insanının her zaman fedakâr olduğunu dile getiren Çelik, bileziğini vermekten bile kaçınmadığına dikkat çekti. Nil Organizasyon olarak Somali’de yemek dağıtımına devam ettiklerini aktaran Bilal Çelik, “Kimse Yok Mu ve Nil Organizasyon olarak, günlük 3 bin 600 kişiye yemek veriyoruz. Bunun 3 bini aile, 600’ü çocuk. Allah nasip ederse yan kamplara da sistemimizi kurduk. Bu hafta günlük yemek dağıttığımız kişi sayısı 66 bine, ay sonunda da 150 bine çıkacak. Orada 1 dolara beş kişilik aileye yemek veriyoruz. Hem de en çok sevdikleri yemek olan etli pilav dağıtıyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplanan yardımlar, program sonunda Somali`ye gönderilmek üzere Çelik`e teslim edildi.