Arda Turan Atletico Madrid transferi (Arda'yı kaçıran 3 sebep)

Arda Turan Atletico Madrid transferi gündeme bomba gibi düştü. Arda Turan Atletico Madrid formasıyla ilk fotoğrafı burada! İşte Arda Turan Atletico Madrid transferi ve detayları...Arda Turan'ın, Atletico Madrid'e transferi İspanya'da büyük ses getirdi.

Arda Turan Atletico Madrid transferi (Arda'yı kaçıran 3 sebep)
Arda Turan Atletico Madrid transferi gündeme bomba gibi düştü. Arda Turan Atletico Madrid formasıyla ilk fotoğrafı burada! İşte Arda Turan Atletico Madrid transferi ve detayları...Arda Turan'ın, Atletico Madrid'e transferi İspanya'da büyük ses getirdi. Terim’in gelmesinden sonra kalacağını belirten genç starın ayrılışının perde arkası ortaya çıktı

Estonya’ya karşı dün A Milli Takım formasıyla son kez Türk Telekom Arena’nın çimlerine basan milli futbolcunun, Selçuk İnan’a yıllık 3.2 milyon euro, Melo’ya 3.5 milyon euro verilmesi ve sevgilisi Sinem Kobal’ın bikinili fotoğraflarının çekilmesini kaldıramayıp, Madrid’e gitme kararı aldığı ileri sürüldü.

ÖNCEKİ gün sürpriz bir gelişme ile Galatasaray’dan Atletico Madrid’e transfer olan Arda Turan, ne oldu da bir anda ayrılma kararı aldı! Teknik Direktör Fatih Terim’in göreve gelmesinden sonra takımdan ayrılmayacağını belirten Arda Turan’ın, U dönüşü yapıp bir anda, “Atletico Madrid’e gitmek istiyorum” diye karar vermesinin perde arkasında takımdaki maaş düzensizliği ve sevgilisi Sinem Kobal’a yapılan baskının yattığı ileri sürüldü.

Yönetim zam yapmakta geç kaldı

Arda Turan’ın Sarı-Kırmızılı kulüpten kopmasına şu üç olay sebep oldu: 1-Trabzonspor’dan alınan Selçuk İnan’a yıllık 3.2 milyon euro verilmesi, genç yıldızı etkileyen ilk gelişme oldu. 2-Juventus’tan kiralanan Brezilyalı orta saha oyuncusu Melo" href="https://www.beyazgazete.com/felipe-melo.html">Felipe Melo’nun transferi ve 3.5 milyon euroluk ücreti, rahatsızlığı artırdı. 3- Son olarak Bodrum’da Sinem Kobal’ın bikinili fotoğraflarının çekilmesi, bardağı taşıran son damla oldu. Yönetim Arda’ya 3.5 milyon euro teklif etti ama iş işten geçmişti.

Arena’da “Güle Güle Arda” pankartı

Yıldız futbolcu dün Türk Telekom Arena Stadı’nda son maçına çıktı. Teknik Direktör Guus Hiddink tarafından Estonya maçında ilk 11’de sahaya sürülen Arda Turan’ın asık suratı dikkatlerden kaçmadı. Taraftarların bekleninden az ilgi gösterdiği yıldız futbolcu boş tribünlerde asılan, “Güle güle Arda” pankartıyla uğurlandı. İlk 45 dakika forma giyen yıldız oyuncu, karşılaşmanın ardından transferi ile ilgili konuşmayarak, “Bugün gereken açıklamayı yapacağım” dedi. 8Alper Mert

En pahalı ikinci Türk yıldız Arda

ARDA Turan 12 milyon euro bonservis bedeliyle Türkiye’den yurt dışına transferi gerçekleşen en pahalı yerli oyuncu oldu. Bu rekor daha önce 8.7 milyon euro ile Trabzonspor’dan Rus ekibi Rubin Kazan’a giden Karadeniz" href="https://www.beyazgazete.com/gokdeniz-karadeniz.html">Gökdeniz Karadeniz’e aitti. Milli yıldız aynı zamanda Real Madrid’e 15 milyon euroya giden Mesut Özil’den sonraki en pahalı ikinci Türk unvanını da aldı.

Üstün yetenekli Türk, Atletico’da

GALATASARAY’DAN A.Madrid’e transfer olan Arda, İspanya basınında da geniş yer buldu. Kulüp internet sitesinde “Üstün yetenekli Türk” olarak nitelendirdiği Arda için, “Beceri, hız ve gençlik özelliklerine sahip, henüz 24 yaşında ama 7 yıllık profesyonel tecrübeye sahip” yorumunu yaptı.

Basında ise şu ifadeler yer aldı:

Marca: Atletico, artık Arda Turan’a sahip. Atletico Madrid aradığı forvet ile orta saha arasındaki futbolcuyu buldu. Yeni teknik direktör Gregorio Manzano, Arda’yı Avrupa Ligi’nde Guimaraes karşısında oynatacak.

As: Madrid, 1 yıldır peşinde olduğu Arda’yı sonunda transfer etti.

El Mundo: Arda ile Atletico arasında geçen marttan bu yana sözlü bir anlaşma vardı. Diego Ribas olmayınca, Türk futbolcu, Madrid’e yaklaştı.

12 yaşında geldi 12 yıl sonra gitti

CİM-BOM ve Milli Takım’ın yıldızı Arda Turan, Galatasaray’a 12 yaşındayken Altıntepsi Makelspor’dan transfer oldu. 1 sezon Manisaspor’a kiralık gittiği yıl ile birlikte 12 yıl Sarı-Kırmızılı kulüpte kalan süperstar, 12 milyon euro bedelle Atletico Madrid’e transfer oldu. A takıma ilk kez 2004-05 sezonunda yükselen Arda, sonraki sezon Manisa’da kiralık oynadı. Buradaki başarısından sonra geri döndü ve takımın vezgeçilmez oyuncuları arasına girdi. Eski Başkan Adnan Polat, 2009-10 sezonunda yeni bir yapılanmaya giderken, daha 22 yaşındayken, Arda’yı takım kaptanlığına getirmişti.

Bavullarını topla Madrid’teyiz aşkım

ÖNCEKİ gün sürpriz bir gelişme ile Galatasaray’dan Atletico Madrid’e transfer olan Arda Turan, görüşmelerin olumlu neticelenmesinden sonra müjdeyi kız arkadaşına verdi. Evlilik hazırlığı yaptığı Sinem Kobal ile olan arkadaşlığı nedeniyle sık sık magazin basınına konu olan ve zaman zaman bazı taraftarların da tepkisini çeken yıldız futbolcu, Sinem’i arayarak, “Hazır mısın aşkım? Bavullarını topla, Madrid’e gidiyoruz. Atletico Madrid ile Galatasaray anlaştı. Bundan sonra İspanya’dayız” dedi.

Bugün gidiyor yarın imzalıyor

ATLETİCO Madrid rüyası sonunda gerçekleşen Arda Turan bugün İspanya’ya gidecek. Yıldız futbolcu, bugün 14.00’te Ortaköy’deki bir restoranda basın toplantısı düzenleyerek, transferiyle ilgili soruları yanıtlayacak. Arda, basın toplantısının ardından özel uçakla İspanya’ya gidecek ve yarın sağlık kontrollerinin ardından sözleşme imzalayacak. Bu arada kulüp de internet sitesinden bir veda mesajı yayınlayarak “Güle güle Arda Turan, teşekkürler” ifadelerine yer verdi.

Arda’ya övgü yağdı

Arda’nın yeni hocası Gregorio Manzano, “Oyun kriterine sahip ve yetenekli bir futbolcu. Büyük teknik özellikleri var ve duran topları çok iyi kullanıyor” dedi. Sportif Direktör Caminero, “Sahada takımı yönlendirmeyi seven, kişilikli bir futbolcu. Boşuna 24 yaşında Galatasaray’ın kaptanı olmadı. Asist özelliği var ve sol kanatta da oynuyor. Liderlik özelliği yüksek” derken, Madridli oyuncu Dominquez de “2 yıl önce Arda’ya karşı oynadım. Son paslarda teknik özelliği yüksek. Takım böyle bir oyuncu arıyordu” ifadesini kullandı.

Rekortmen transferler

FUTBOLCU ESKİ KULÜBÜ YENİ KULÜBÜ ÜCRET

Mesut Özil W.Bremen R.Madrid 15

Arda Turan Galatasaray A.Madrid 12

M.Topuz Kayseri F.Bahçe 11

Nuri Şahin Dortmund R.Madrid 11

Mevlüt Sochaux PSG 10

Gökdeniz Trabzon R.Kazan 8.7

Fatih Tekke Trabzon Zenit 7.5

Not: Rakamlar milyon euro’dur.