Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenler Sertifika Aldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklarına gönderilecek öğretmenler için Sinop‘ta düzenlenen iki haftalık ‘Yurt Dışına Uyum Semineri‘ne katılan 78 öğretmene törenle sertifikaları verildi.

Sinop Öğretmenevi‘nde başlayan ve iki haftadır devam eden Yurt Dışına Uyum Semineri‘ne katılan ülke genelinden 78 öğretmen seminer toplantıları yanında program boyunca Sinop ve ilçelerinin tarihi ve turistik mekanlarını da gezme imkanı buldu. Düzenlenen çeşitli organizasyonlar ile stres atan öğretmenler, seminer boyunca da 20 kişilik eğitim ve idari kadro gözetiminde sıkı bir eğitim aldı.

Dün gece düzenlenen veda gecesinde gönüllerince eğelenen öğretmenler, bu gün de düzenlenen sertifika töreninde Sinop‘tan ayrılmanın burukluğunu yaşadı. Törene Vali Yardımcısı Salih Altınok, Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan, Yurtiçi Eğitim Öğretim Daire Başkanı Abdulmuttalip Çetin, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay şube müdürleri katıldı.

Törende konuşan Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan, yurt dışında görev yapacak öğretmenlere başarılar diledi. Kaplan, "Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklarına görevlendireceğimiz öğretmen arkadaşların görev öncesi bir uyum semineri gerçekleştirdik. Bu seminerdeki amacımız, öğretmen arkadaşlarımızın göreve gitmeden önce görev bölgeleri hakkında bilgilendirmekti. Yeni eğitim dönemi başlamadan önce bu öğretmen arkadaşlarımız Türk cumhuriyetlerinde bakanlığımız tarafından açılmış olan eğitim kurumlarında görevlendirilecekler. Seminere katılan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra semineri tamamlayan eğitimcilere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA