Eyüp‘te Göktürk Yepyeni Bir Çehreye Kavuşuyor

İstanbul‘un en çağdaş yerleşim birimlerinden olan Eyüp‘ün Göktürk Mahallesi, alt ve üst yapı çalışmalarıyla yepyeni bir çehreye kavuşuyor.

İstanbul‘un en çağdaş yerleşim birimlerinden olan Eyüp‘ün Göktürk Mahallesi, alt ve üst yapı çalışmalarıyla yepyeni bir çehreye kavuşuyor.

Eyüp Belediyesi’nin, yaklaşık 2 yıldır devam eden çalışmalarıyla, Göktürk Meydanı tümüyle yenilendi. Göktürk Çeşmebaşı, Köprübaşı Cumhuriyet Caddeleri asfaltları yapıldı. Tan Sokak, Çeşmeler, Hacıahmet, Türkmen, Yıldız, Kavak Sokak, Çamlık Caddesi kilit taşı döşeme işlemleri tamamlandı. Yine buralardaki aydınlatma sistemleri yenilendi, trafik yön levhaları yapıldı. Belediye, İstanbul Caddesi’ndeki çalışmalarını sürdürüyor.

Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün, yaklaşık iki yıldır süren çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Bu çalışmalarımız çerçevesinde Göktürk Meydanı tümüyle yenilendi, caddelere yeni asfaltlar, sokaklara kilit taşları döşendi, parklar yapıldı. Göktürk Meydanı’na şu anda Eyüp KUDEB, ahşaptan satış büfeleri ve sokak kahvesi yapıyor. Yakında halkımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca Meydan’a Eyüp’ün geleneksel el sanatları, ebru, hat, çini, minyatür, tezhip, tarihi Eyüp oyuncakları stantları da kurulacak. Bu arada geçtiğimiz günlerde Göktürklüleri, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim üyesi Mimar Sinan Polvan’nın modern tasarımlı yepyeni bir Atatürk heykeliyle buluşturduk. Göktürk’teki yenileme çalışmalarımız yaz aylarında da devam edecek. Yepyeni, bakımlı yolları, otoparkları, meydanları, yemyeşil parkları, çağdaş siteleri ve çarşılarıyla Göktürk sadece İstanbul’un değil Avrupa’nın en seçkin örnek yerleşim birimlerinden biri olacak” dedi.