Van Yelken Kulübü Yaz Kursları Başlıyor

Van Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Sinan Aktaş, yaz döneminde çocuklara verilecek olan yelken ve yüzme kurslarına bütün yaş gruplarında isteyen herkes katılabileceğini açıkladı.

Van Yelken Kulübü Yaz Kursları Başlıyor
Van‘da 2003 yılında kurulan ve bu süre içinde elde ettiği şampiyonluklarla dikkat çeken ve bir çok madalya kazanan Van Yelken İhtisas Kulübü, bu yıl da açacağı kurslarla çocuklara ve gençlere su sporlarında hizmet edecek. İskele Mahallesi ve Edremit‘te bulunan su sporları merkezinde açılan kurslara her yaş grubundan kişiler katılacak. Üç ay sürecek bu kurslarda doğanın bir harikası olan Van Gölü‘nden çocukların ve gençlerin yararlanmasını sağlamak.

- "SU SPORLARINA İLGİ ARTIYOR"

Van Yelken İhtisas Kulübü‘nün 2003 yılından bu yana başkanlığını yürüten Van Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Sinan Aktaş, ilk zamanlar Van‘da su sporlarına ilginin az olduğunu ama yürüttükleri çalışmalarla bu ilginin yıldan yıla arttığını ifade etti. Kısa süre içinde kulüplerinden birçok şampiyonun çıktığını ve madalyalar kazandığını, bununda kendilerine gurur verdiğini dile getiren Aktaş, Van Valiliği‘nin kendilerine önemli desteklerde bulunduğunu söyledi.

- "VAN GÖLÜ‘NÜN NİMETLERİNDEN FAYDALANMALIYIZ"

2011 yaz döneminde açacakları kurslara gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirten Aktaş, "Dünyanın sayılı göllerinden biri olan Van Gölü‘nün nimetlerinden yeterince yararlanamadığımızı düşünüyorum. Bu nimetten yararlanmak için herkesin elini taşın altına sokması lazım. Bu yüzden biz kulüp olarak su sporlarına büyük bir önem veriyoruz. Bu bir spor hem sağlık açısından hem de uluslar arası başarılar için önemli bir spor. Bu yüzden bize bu işe gönül verdik" dedi.

Kaynak: İHA