Çomü Sağlık Araştırma Ve Uygulama Hastanesi‘nden Örnek Uygulama

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi‘nde yeni başlatılan uygulama ile hasta yakınları ameliyata giren yakınlarının durumlarını kafeteryada kurulan monitörden takip edebiliyor.

Çomü Sağlık Araştırma Ve Uygulama Hastanesi‘nden Örnek Uygulama
ÇOMÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uludağ, yeni uygulamanın hem hastalar, hem de hasta yakınları için büyük fayda getireceğini belirterek, “Yeni uygulamamız ile hasta yakınları ameliyathanemizde ameliyatta olan hastaların durumlarını kafeteryaya kurulan monitörle rahatlıkla takip edebiliyorlar. Uygulamaya geçilen bu hizmette hasta haklarının korunması amacıyla monitörde sadece hastanın soyadı bilgisi görüntülenmekte ve ameliyatın devam etmesi durumunda “Ameliyatta”, ameliyatın sona ermesi durumunda “Uyandırmada “ ya da “Servise Gönderildi” bilgileri görülüyor. Yapılan uygulama ile hem hastaya, hem hasta yakınlarına, hem de doktorlarımıza büyük bir kolaylık sağlanıyor. Bu sayede yoğun bakım önünde hasta yakınlarının yığılmalarının önüne geçildiği gibi, anında bilgiler ekranda yazıldığı için sağlıklı bilgi almada sağlanmış oluyor” dedi.

Başhekim Yardımcısı Uludağ, ileriki günlerde yeni bir uygulamayı daha hizmete koymayı planladıklarını da belirterek, “Yoğun bakımlara koyacağımız kamera sistemi ile bireysel bazda her hasta yakını vereceğimiz şifre ile İnternetten hastalarını görebilecekler” dedi.

Öte yandan hasta yakınları da yeni uygulama sebebiyle hastane yetkililere teşekkür ederek, “Yeni uygulama ile ameliyathane kapısı ile yoğun bakım ünitesi önünde beklemekten kurtulduk. Kafeteryada bir yandan çayımızı içerken, diğer yandan da monitörden hastamızın ameliyatta olup olmadığını, servise gönderilip gönderilmediği görebiliyoruz. Bu sayede hijyenik açıdan da hem bizler, hem de hastane yetkilileri rahatlık çekiyor” dedi.

Kaynak: İHA