Sertel Suç Duyurusunda Bulundu, İki Gazeteciye Dava Açıldı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, "www.yerelgundem.com" sitesinin sahibi ve sorumlu müdürü Yusuf İnan ile "www.egeninsesi.com" sitesinin sorumlu genel yayın yönetmeni Sinan Kara hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, "www.yerelgundem.com" sitesinin sahibi ve sorumlu müdürü Yusuf İnan ile "www.egeninsesi.com" sitesinin sorumlu genel yayın yönetmeni Sinan Kara hakkında suç duyurusunda bulundu. Durumu inceleyen Cumhuriyet Savcısı Abdülgafur Gündoğdu da kişiler arası haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etme suçundan dava açılmasını istedi. İki gazeteci, İzmir 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 26 Ekim 2011 günü ilk duruşmalarına çıkacak.

Gazeteci Cesur Sert, İGC Başkanı Sertel hakkında sosyal paylaşım sitesi Facebook‘ta birtakım yazılar yazmıştı. Daha sonra aralarında geçen telefon konuşmalarını da kayda almıştı. İnan ve Kara, bu konuşmaları internet sitelerinden duyurmuştu. İnan ve Kara’nın, kendilerine yapılan ihtarla bu kayıtları sitelerinden çıkardığını açıklayan Savcı Gündoğdu, Türk Ceza Kanunu’nun 132/2-4 ve 53. maddeleri gereği kamu adına cezalandırılmalarını talep etti.