Şike Soruşturmasında Gözaltındakilerin Yarısının Sorgusu Bitti

‘Futbolda şike‘ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 60 kişilik gruptan ağırlıklı olarak futbolcuların oluşturduğu 30 kişinin sorgusunun tamamlandığı öğrenildi.

‘Futbolda şike‘ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 60 kişilik gruptan ağırlıklı olarak futbolcuların oluşturduğu 30 kişinin sorgusunun tamamlandığı öğrenildi. İşlemleri tamamlanan yaklaşık 20 kişilik bir grubun yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ısrarlı sorulara "soruşturma sürüyor" cevabını verdi.

    Emniyette sorgusu süren ve aralarında kulüp başkanları ile futbolcuların da bulunduğu şüphelilerin sorgu işlemleri sürüyor. Bugün ağırlıklı olarak futbolcuların ifadelerinin alındığı ve ifadesi biten 20 kişinin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Gözaltındaki bir kulübün sekreterinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

    Bu arada gelişmeleri gün boyu makamından takip eden Emniyet Müdürü Çapkın, basın mensuplarının ısrarlı sorularına kısa bir cevap verdi. Çapkın, "soruşturma sürüyor" demekle yetindi.

    Öte yandan akşam saatlerinde soruşturmanın yürütüldüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü önüne gelen bir ambulans heyecan yaşanmasına neden oldu. Rahatsızlığı nedeniyle daha önce hastaneye götürülerek sağlık kontrolleri yapılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım‘ın yeniden rahatsızlanması, aynı yönde yeni bir gelişme yaşandığına dair şüphe oluşturdu. Ancak ambulansla müdahale edilen kişinin kim olduğuna ilişkin bilgi alınamadı.