Londra‘ya Eski Abd Başkanı Reagan‘ın Heykeli Dikildi

Amerika Birleşik Devletleri‘nin eski başkanlarında Ronald Reagan, doğumunun 100. yılı anısına Londra‘daki ABD Büyükelçiliği önüne heykeli dikilerek onurlandırıldı.

Ronald Reagan‘ın heykelinin açılış törenine İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ve eski ABD Genel Sekreteri Condoleezza Rice katıldı. Bronzdan heykel Londra‘daki Amerika Büyükelçilik binası önüne, eski ABD başkanlarından Eisenhower ve Franklin Roosevelt‘ın yanına dikildi. Amerikan Büyükelçilik Binasının yeni bir adrese taşınacak olmasına rağmen Grosvenor Parkı‘nda yer alan heykellerin yerinin değişmeyeceği bildirdi.

Açılışa katılan Amerikan vatandaşı Kate Jones "4 temmuz kutlamaları için buradayım ve sabah da açılışa katıldım. Amerikan usulü bir kutlama yaptık. Ronald Reagan, Margaret Thatcher ile iyi bir dostluğa sahipti ancak Sayın Thatcher bugün rahatsızlığı nedeniyle gelemedi" dedi.

Bir diğer Amerikan vatandaşı Windle Cuddle ise, "8 yıl Califroniya‘da yönetimdeydi ve iki dönem başkanlık yaptı, katıldığım ve katılmadığım düşünceleri vardı. Fiziksel olarak olmasa da muhafazakardı ve Margaret Thatcher ile sıkı bir dostluğa sahipti" açıklamasında bulundu.

Soğuk Savaş‘ın bitiminde önemli rol oynayan Başkan Reagan‘ın onuruna dikilen heykel Berlin Duvarı‘ndan parçalarla desteklendi. Heykelin yapımı için 1 milyon dolar harcandı. Westminister Şehir Komitesi, ölümün ardından 10 yıl geçmeden heykel dikilmesine izin vermemesine ragmen Başkan Reagan için bir ayrıcalıkta bulundu.

Kaynak: İHA