Öğrencileriyle birlikte boğularak ölen imam toprağa verildi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinden Muğla'nın Akyaka beldesine tatile giden ve burada iki Kur'an Kursu öğrencisiyle birlikte boğularak hayatını kaybeden imam Mustafa Türkmen toprağa verildi.

Öğrencileriyle birlikte boğularak ölen imam toprağa verildi
Denizli‘nin Acıpayam ilçesinin Akalan beldesindeki Yakalar Camisinde görev yapan Mustafa Türkmen (32), başarılı öğrencileri ödüllendirmek amacıyla Muğla‘nın Akyaka beldesine geziye götürdü. Burada denize giren Mustafa Türkmen ve Kur‘an Kursu öğrencilerinden Çetin Kirman (13) ile İbrahim Çakmakçı (12) boğularak hayatını kaybetti. İmam Mustafa Türkmen‘in cenazesi bugün memleketi Acıpayam İlçesine bağlı Aliveren köyüne getirildi. Mustafa Türkmen için Aliveren köyü camisinde öğle namazını müteakiben cenaze

namazı kılındı. Denizli Müftüsü Alaattin Gürpınar‘ın kıldırdığı cenaze namazına kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Cenaze namazında bir konuşma yapan Müftü Gürpınar, "Mustafa Türkmen arkadaşımız sevilen bir kişiydi. Yaptığı çalışmalarla herkesin takdirini kazandı. Başarılı bir insandı. Kaybettiğimiz için çok üzgünüz" dedi. Cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilen imam Mustafa Türkmen geride gözüyaşlı eşi Safiye ve kızı Hayrünissa‘yı bıraktı.

İmam Mustafa Türkmen‘in kursta yaklaşık 100 öğrencisinin bulunduğu, başarılı öğrencilerini ödüllendirdiği ve ayırım yapmadan düzenlediği gezilere götürdüğü belirtildi.

Öte yandan boğularak hayatını kaybeden İbrahim Çakmakçı (13) bu sabah Acıpayam‘ın Akalan beldesinde toprağa verilirken, Çetin Kirman isimli çocuğun Almanya‘da bulunan babasının gelmesinden sonra yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: İHA