Kayso Meclisine Erciyes Mastır Planı Anlatılacak

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Ağustos veya Eylül toplantısında, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden Erciyes Mastır Planı hakkında geniş bilgi alacaklarını bildirdi.

Kayso Meclisine Erciyes Mastır Planı Anlatılacak
Kayseri‘de sanayicilerin turizm konusunda geniş bir portföyü bulunduğunun altını çizen Başkan Boydak, üyelerine bu konuda duyuruyu tam sağlıklı bir şekilde yapamadıklarını söyledi. Bu nedenle KAYSO‘nun Ağustos veya Eylül meclis toplantılarında Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından Erciyes Mastır Planı ile ilgili olarak geniş bir sunum yapılacağını açıkladı. Boydak, Erciyes‘in turizme kazandırılması sonrasında sanayiciler arasından yatırım yapmak isteyenlerin ortaklıklar kurabileceklerini de söyledi.

ERCİYES TURİZM MASTIR PLANI

Kültür ve Turizm bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen imar planı çalışmaları 2008 yılında başlatıldı.

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi kapsamında kalan mera alanları ifraz edilerek hazine adına tescili ve kadastro harici taşlıkların da hazine adına tescil edilerek bu yerler belediye adına geçti.

Erciyes Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Planlama çalışmaları çerçevesinde uluslararası bir kayak merkezi oluşturulacak. Yurt içi ve yurt dışından gelenlerin yararlanabileceği yüksek standartlı bir merkez oluşturulacak. Bu amaçla projelendirilen bölgedeki Develi İlçesi sınırlarında 2 adet, Hisarcık sınırları içerisinde 34 adet, Hacılar İlçesi sınırları içerisinde 2 adet olmak üzere toplam 38 parça 26 milyon 106 bin 940 metrekare taşınmaz Büyükşehir Belediyesi adına tescil edildi.

Kaynak: İHA