Tarımda Makineleşme Hibelerle Daha Da Arttı

Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun, hibeler sayesinde tarım sektöründeki makineleşmenin arttığını söyledi.

Tarımda Makineleşme Hibelerle Daha Da Arttı
Son sekiz yılda vatandaşların hibe programlarına ilgi göstermesinin makineleşmeyi artırdığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun, geçtiğimiz yıl bin 323 çiftçinin tarımsal makine ve ekipman alımı için proje verdiğini söyledi. Başvuranlara 8 milyon 335 bin liralık hibe yardımında bulunulduğunu kaydeden Altun, tarımda makineleşmeyle birlikte ürün kalitesinde ve veriminde artış yaşandığını dile getirdi. Çiftçinin ilkel üretim yöntemleri yerine makineleşmeye geçmesinin bölge için önemli olduğunu ifade eden Altun, üretilen ürünlerin para etmesinin çiftçiyi de memnun ettiğini vurguladı.

Tarım ve hayvancılık sektöründe son yıllarda önemli bir canlılık yaşandığını aktaran Altun, “Özellikle kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi, tarım sektöründe istihdamı artırdı. Bu kapsamında uygulamaya alınan 44 proje sayesinde 380 kişi istihdam edildi. Çiftçi ve besici önceden üreteci iken şimdi kalkınma programları sayesinde işveren oldu. Çok sayıda işsiz bu programlar nedeniyle yeni bir iş imkanı buldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA