Van‘da Her Gün 2 Bin Kişiye Sıcak Yemek Dağıtılacak

Van Valiliği‘nin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü‘ne sunduğu proje ile sağlanan 1 milyon 700 kaynakla her gün 2 bin kişiye 3 çeşit yemek dağıtılacak.

Van‘da Her Gün 2 Bin Kişiye Sıcak Yemek Dağıtılacak
Hayırsever iş adamı Sabri Ülker tarafından Van-Erciş karayolu üzerinde Türk Kızılay Derneği Van Şubesi için yaptırılan ‘Sabri Ülker Aşevi‘ni ziyaret eden Van Valisi Münir Karaloğlu, tesisleri gezdi. Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş ve Türk Kızılay Derneği Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir‘den tesis hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, daha sonra mutfağa geçerek yapılan yemekleri kontrol etti. ilk servisi de kendi elleri ile yapan Vali Karaloğlu, tesislerin 2 yıl önce bitmesine rağmen işletme maliyeti nedeniyle bugüne kadar işletilemediğini söyledi. Valilik olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü‘ne sundukları proje ile sağlanan 1 milyon 700 bin TL kaynak ile 4 gündür 3 çeşit yemek yapılarak vatandaşların evine götürülerek kendilerine temlim edildiğini söyleyen Vali Karaloğlu, yemeği mağdurların yanı sıra valilikçe verilen kuru gıdayı yemeğe dönüştürme imkanı ile zaman ve yeteneği bulunmayan insanlara dağıtıldığını söyledi. Tesislerin fakir fukaraya hizmet edeceğini söyleyen Vali Karaloğlu, "Mahalle muhtarlarımız ile meclis üyelerimiz mahallesinde bizim belirttiğimiz koşullara durumu uyan insanları bize bildirsinler" dedi.

Aşevinin fakirler için yemeğin pişirildiği bir yer olduğu kadar zekatını vereceklerin de bir müessesi olacağını vurgulayan Vali Karaloğlu, "İsteyen vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hesaplarına para yaptırabileceği gibi burada kullanabileceğimiz yağ, şeker, pirinç gibi gıda maddeleri de verebilir. Burada 2 bin kişiye yılın 365 günü yemek dağıtılacak" şeklinde konuştu.

Aşçılara da nasihatlerde bulunan Vali Karaloğlu, "Evinize götüremeyeceğiniz yemekleri buradan fakirin evine göndermeyin" dedi.

Tesislerde bulunan kesimhane kısmını da inceleyen Vali Karaloğlu, isteyen vatandaşların adak ve kurbanlıklarını getirip buraya bağışlayabileceklerini ifade etti. Vali Karaloğlu ve beraberinde bulunanlar tesislerde öğle yemeğini yedikten sonra ayrıldı.

Kaynak: İHA