Ecevitoğlu: Başkanımız Sözen‘in Yarın Tahliye Olacağına İnanıyorum

Manavgat Belediye Başkan Vekili Sema Ecevitoğlu, yarın İzmir Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkmesi‘nin ikinci duruşmasında Belediye Başkanı Şükrü Sözen‘in serbest bırakılacağına inandığını söyledi.

Manavgat Belediye Başkan Vekili Sema Ecevitoğlu, yarın İzmir Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkmesi‘nin ikinci duruşmasında Belediye Başkanı Şükrü Sözen‘in serbest bırakılacağına inandığını söyledi.

Ecevitoğlu, düzenlediği basın toplantısında Ramazan etkinlikleri ve tutuklu bulunan Belediye Başkanı Şükrü Sözen‘ın yarın hakim karşısına çıkacak olan ikinci duruşması ile ilgili konuştu. Bir avukat olarak İzmir‘de yapılacak olan duruşmayı izleyeceğini kaydetti. Belediye başkanları Sözen‘in suçsuz olduğunu ve iddianamenin çok geç hazırlandığını savunan Ecevitoğlu, iddianame geç hazırlandığı için 14 aydır tutuklu bulunan başkanın 29 Temmuz‘da ikinci defa hakim karşısına çıkacağını söyledi. Ecevitoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü "Belediye Başkanımız Şükrü Sözen 14 aydır tutuklu. Başkanımızın yarınki duruşma sonunda tahliye edileceğine inanıyorum. Başkanımız 14 aydır tutuklu bulunduğu için Manavgat Belediyesi, ailesi, partimiz ve sevenleri mağdur oldu. Başkanımızın yarın tahliye edileceğini umut ediyorum. Aksi durumda tahliye edilmezse seçim öncesi halkımıza ne söz vermişsek öncelik sırasına göre hayata geçireceğiz. Başkanımız Sözen‘in bir an önce tahliye edilerek görevinin başında görmek istiyoruz."

Başkan Şükrü Sözen, Antalya Emniyet Müdürlüğü‘nün 14 ay önce değişik illerde yaptığı eş zamanlı Kasırga-1 operasyonu ile çete kurmak, rüşvet alıp vermek ve ihaleye fesat karıştırmak suçlaması ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Öte yandan Başkan Vekili Ecevitoğlu, Ramazan ayı içinde yapacakları kültür ve sanat etkinlikleri ile ilgili programı kamuoyuna deklare etti. Ramazan etkinliklerinin 10 Ağustos‘da Manavgat Stadyumu‘nda Emre Aydın konseri ile başlayacağını belirten Ecevitoğlu, sırası ile 18 Ağustos‘ta Özlem Özdil, 1 Eylül‘de Tolga Çandar ve 10 Eylül‘de Leman Sam‘ın sahne alacağını kaydetti. Ayrıca ilçede her perşembe ilahi ve şiir fasıllarının olacağını belirten Ecevitoğlu, Aşk Yalanları Sever ile Evsiz Kediler Sokağı tiyatro otunlarının sağlacağını ifade etti.