Rum Üssündeki Patlamayı Araştıran Başsavcı, Açığa Alınacak İsimleri Belirliyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi‘nde Mari’deki deniz üssünde 13 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan patlamanın ardından Rum Başsavcısı Petros Kliridis’in, patlamayla ilgili soruşturmanın yürümesi için bugün 7-8 kişinin açığa alınmasını istemesi bekleniyor.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi‘nde Mari’deki deniz üssünde 13 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan patlamanın ardından Rum Başsavcısı Petros Kliridis’in, patlamayla ilgili soruşturmanın yürümesi için bugün 7-8 kişinin açığa alınmasını istemesi bekleniyor. Polis Müdürlüğü yetkilileri ile dün bir araya gelen Kliridis’in kimlerin açığa alınması gerektiği konusunu görüştüğü kaydedildi.

    Polisin topladığı deliller temelinde açığa alınma kararlarının verileceğini belirtilirken, elde ettiği bilgilere göre Rum Milli Muhafız Ordusu ve Rum İtfaiye biriminden 7 kişinin açığa alınması bekleniyor.

    Rum gazetesi Politis‘e göre açığa alınmaların, soruşturmanın devam etmesi ve sorumlulukların yüklenmesi için gerekli olduğu vurgulanıyor. Alithia gazetesi de, RMMO Başkomutanlığı ve Savunma Bakanlığı’ndan yetkililerin açığa alınacağı bilgisinin alındığını yazdı.

    Simerini gazetesi ise RMMO eski komutanı Korgeneral Konstandinos Bisbikas’ın dün adaya geldiğini ve Rum Meclisi Savunma Komitesi’nin toplantısına katılacağını bildirdi. Habere göre, Bisbikas’ın, Mari’deki patlamayı araştırmak üzere oluşturulan komitenin tek üyesi Polis Polivu tarafından çağrılmasının da ihtimal dahilinde olduğu kaydedildi.