Reşadiye Geçidi, Artık Rahat Geçiliyor

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü ve Erkenek beldeleri arasındaki Reşadiye geçidinde açılan yeni yolda incelemelerde bulundu.

Sarp bir geçit olması nedeniyle sık sık kazaların yaşandığı ve ölümlerin olduğu, kış aylarında ise trafiğe sık sık kapanan ve geçit vermeyen Reşadiye geçidi, artık rahat geçiliyor. Malatya‘yı Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz‘e bağlayan Reşadiye geçidi, bölünmüş yolla hem kazaların önüne geçiyor hem de rahat geçiliyor.

Reşadiye geçidinin bölünmüş yolla hizmete açılmasında büyük katkısı olan AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir, Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Kurucaova Belediye Başkanı Mehmet Karakaş ve AK Parti‘nin bazı yönetim kurulu üyeleriyle ile birlikte yolda incelemelerde bulundu.

Reşadiye geçidindeki incelemelerinin ardından bir açıklamada bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, "Malatya‘nın kaderini değiştiren bir yoldayız. Daha önceden söylediğimiz Reşadiye‘yi bypass eden yoldan beraber geçtik. Daha önceki yolumuz 7-8 metre genişliğindeydi. Ve koca Reşadiye‘yi inip çıkmak, onun karıyla mücadele etmek çok zordu. Bu nedenle bir ölüm yolu olmuştu. AK Parti hükümetinin gayretli çalışmalarıyla bu yol bypass edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda da 50 metrelik bir duble yol hizmete açıldı. Artık Erkenek ile Doğanşehir‘in arası bir saatten 12 dakikaya inmiş oldu. Ve yine Doğu ve Güneydoğu‘yu Akdeniz‘e bağlayan bu yol, herkesin hizmetine sunulmuş oldu" dedi.

AK Parti olarak vatandaşlara en iyi hizmeti vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Fındıklı, "Biz Reşadiye geçidinde çok can ve mal kaybettik. İnşallah bundan sonra huzur ve güven içerisinde bu yolu hemşehrilerimiz kullanacak. Öte yandan Doğu ve Güneydoğu Anadolu‘daki hemşehrilerimiz bu yolu huzur ve güven içerisinde kullanabilecek. Malatya‘ya hayırlı ve uğurlu olsun. Bundan sonra AK Parti olarak başladığımız ve bitirmek üzere olduğumuz yolların semeresini kamuoyuyla paylaşacağız. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SÜRGÜ BELEDİYE BAŞKANI FARUK TAŞDEMİR: "HAYALİMİZDİ GERÇEK OLDU"

Sürgü Belediye Başkanı Faruk Taşdemir ise, Reşadiye yolunun hep hayallerinde olduğunu ve bu hayalin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "AK Parti sayesinde hayallerimiz gerçek oldu. Kış aylarında çektiğimiz rezillikleri bir biz biliyorduk. Çekilen çileleri Reşadiye halkı da çok iyi biliyor. Önceden bu daracık yolda hep kazalar oluyordu. Ama şimdi uçak inip kalksın, o derece mükemmel bir yol oldu. Bu bizim hayalimizdi. Burada birçok kaza oldu. Günlük cenaze çıkartıyorduk. Sürgü‘de yaşanan bu kazalar nedeniyle arama kurtarma ekibi kurduk. Ama Allah‘a şükür AK Parti‘nin sayesinde bir yola kavuştuk. Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

ERKENEK BELEDİYE BAŞKANI MEHMET BAYRAM: "BÜYÜK BİR OLAY"

Erkenek Belediye Başkanı Mehmet Bayram da, Reşadiye yolunun yapılmasının büyük bir olay olduğunu kaydederek, "Burası gerçekten çok sıkıntılı bir bölgeydi. Yapılan bu yol çok büyük bir olay oldu. Gerçektende hayallerimiz gerçek oldu. Şimdi yeni bir güzellikle daha tanışıyoruz. Sayın Vekilimiz Mücahit Fındıklı‘ya ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı iken bu yolla çok derinden ilgilenmişti. Erkenek tünellerinin de temelleri atıldı. İnşallah oda en kısa zamanda bitecek. Hükümetimize ve bu konuda büyük emekleri olan Sayın Vekilimiz Mücahit Fındıklı‘ya çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

KURUCAOVA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KARAKAŞ: "YOLA KAVUŞTUK"

Kurucaova Belediye Başkanı Mehmet Karakaş ise, Kurucaova olarak yola kavuştuklarını ifade ederek, "Bu yol Kurucaovayı‘da içine almış oldu. Kurucaova sapada kalmış idi. Ama bu yol, Kurucaovayı‘da içine aldı ve yola kavuşmuş olduk. Hükümetimize, devletimize, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada hizmetlerinin devamını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA