Hayvan Yetiştiricilerine Aşı Uyarısı

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam 2011 yılında yapılacak anaç koyun-keçi desteklemesi kapsamında yetiştiricilerin mağdur olmamaları için bazı uyarılarda bulundu.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam 2011 yılında yapılacak anaç koyun-keçi desteklemesi kapsamında yetiştiricilerin mağdur olmamaları için bazı uyarılarda bulundu.

Anaç koyun-keçi desteklemesinden faydalanmak isteyen yetiştiricilerin 3-6 aylık kuzu ve oğlaklarına 30.11.2011 tarihine kadar, Brusella Rev-1 aşısı yaptırmaları gerektiğini kaydeden Sağlam yaptırmayan yetiştiricilerin desteklemeden faydalanamayacağını kaydetti.

Yetiştiricilerin müdürlükleri tarafından görevlendirilen aşılama ekiplerine yardımcı olmaları ve aşılamalarını yaptırmalarının büyük önem arz ettiğini kaydeden Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, “Sürüsünde kulak küpesiz hayvanı bulunan yetiştiriciler, aşılama ekiplerine hayvanlarını küpelettikten sonra işletmede bulunan güncel hayvan küpe numaraları listesini ekiplere teslim etmeleri, destekleme döneminde yapılacak tespitlerde büyük kolaylık sağlayacaktır. Hayvanları işletmesinin bulunduğu İl ve İlçe sınırları dışında olan ve burada destekleme için tespit yaptıracak yetiştiriciler, işletme tespit tutanağının yanında, Yurt içi hayvan sevk raporunu da ibraz etmek zorundadırlar. Yurt içi hayvan sevk raporu olmayan yetiştiriciler, destekleme alamayacaklardır. Hayvan sahiplerinin İl veya İlçe Tarım Müdürlüğü personelleri tarafından, hayvanlar yerinde tespit yapılıncaya kadar anaç koyun ve keçilerini satmamaları ve kesime sevk etmemeleri gerekmektedir. Tespitten önce satılan, kesilen ve ölen hayvanlar destekleme kapsamı dışında kalacaktır.” dedi.

Yetiştiricilerin 2011 yılında yapılacak olan anaç koyun-keçi desteklemesi kapsamında, mağdur olmamaları için belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerektiğini kaydeden Sağlam, “Bakanlığımız birçok tarımsal ürüne destekleme ödemesi yapmaktadır. Gerekli işlemleri yaptırarak başvuruda bulunan üreticilerimiz aldıkları desteklemelerle girdi maliyetlerinin bir kısmını karşılamakta bu da üretimi teşvik etmektedir.” şeklinde konuştu.