Norveç polisi: Ada'daki ölü sayısı 68

Norveç'te kanlı saldırıyı gerçekleştiren Anders Behring Breivik, bugün ilk kez mahkemeye çıktı. Norveç polisi de adada ölenlerin sayısını 68 kişi olarak düzeltti. Böylece Norveç'te düzenlenen saldırılar sonucu ölenlerin sayısı 76 kişi oalrak belirlendi.

Norveç polisi: Ada'daki ölü sayısı 68
Norveç'te cuma günü 90'dan fazla can alan iki saldırıdan sorumlu tutulan Anders Behring Breivik, bugün ilk kez mahkemeye çıktı. Breivik, iki saldırıyı da kabul etti, ancak suçlu olmadığını savundu. Polonya'da da bir kişi tutuklandı.

Anders Behring Breivik, protestolar arasında ve çok yoğun güvenlik önlemleri arasında mahkemeye getirildi.

Mahkeme binası önünü dolduran yüzlerce Norveçli, Brevik'in bulunduğu camları koyu polis aracını yumruklarken "canavar", "şeytan", "katil" diye bağırdılar.

Halk ve gazeteciler savunma avukatı Geir Lippestad'a da "Müvekkiline söyle cehennemde yanacak" diye bağırdılar.

Katilin en çok dikkat çeken hali ise sakin olmasıydı. Breivik duruşma salonuna gizli bir koridordan sokuldu. Basın mensupları mahkeme binasının önünde ve arkasında beklediler.

Öte yandan Norveç polisi, ölü sayısının düşebileceğini belirterek, ölü ve yaralı sayısında tam kontrolü sağlayamadıklarını hata yapmış olabileceklerini bildirdi.

Bugün saat 12.00'de Norveç, İsveç ve Danimarka'da bu ülkelerin başbakanlarının çağrısı üzerine hayat durdu ve 1 dakikalığına saygı duruşunda bulunuldu.

Norveç polisi: Ölü sayısı 76


Norveç polisi, aşırı sağcı Anders Behring Breivik‘in gerçekleştirdiği saldırılarda ölü sayısını 68 olarak düzeltti. Yapılan açıklamada adada 68 kişinin öldüğü, daha önce 7 olarak açıklanan bombalı saldırıdaki ölü sayısının da 8 olduğu kaydedildi. Toplamda ölü sayısı ise 76 olarak belirtildi.

Polonya'da bir Polonyalı tutuklandı

Oslo'daki terör saldırıları ile bağlantılı olarak bir Polonyalının ülkesinde tutuklandığı bildirildi. Söz konusu Polonyalının internet üzerinde Brevik'e bomba yapımında kullanılacak kimyevi madde sattığı bildirildi.

Polonya emniyetinden Mariusz Sokolowski, söz konusu şahsın, Norveç polisinin talebi üzerine yakalandığını ve tutuklandığını açıkladı.

Skolowski "Norveçli meslektaşlarımızın talebi üzerine şahsı yakaladık" demekle yetindi. Vroclaw şehrinden olan şahsın bir cinayetten dolayı sabıkalı olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: İHA