Eskişehir Şahinpark Oteli Hizmete Açıldı

Eskişehir‘de Şahinpark Oteli törenle hizmete açıldı.

Arifiye Mahallesi Asarcıkla Caddesi‘nde hizmete giren Şahinpark Otel‘in açılışına CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve davetliler katıldı. Standart ve suit olmak üzere 48 odası, 2 adet salona sahip olan Şahinpark Oteli, 5 yıldızlı konfor, 3 yıldızlı butik konsepti ile hazırlandı.

Açılışta konuşan Vail Yardımcısı Ekrem Ballı, Şahinpark Otel‘in açılmasının Eskişehir turizmine katkı sağlayacağını belirterek, "Eskişehir, sanayide Türkiye‘nin parlayan yıldızlarındandır. Ayrıca havacılıkta, seramikte, otomotiv sektöründe çok önemli bir noktaya gelmiş durumda. Gelişen dünyada hizmet sektöründe turizm ve hizmet çok önemli bir paya sahiptir. Gelişen bu sektörler içerisinde Eskişehir hak ettiği yeri alacaksa eğer gelişmek zorundadır. Eskişehir bu otelle birlikte yatak kapasitesini 2 bin 230‘a çıkarmıştır. Fakat kısa dönem de dahi şehrimizin en az 5 bin yatağa daha ihtiyacı vardır. Şahin ailesini böyle bir sektöre yatırım yaptığı için tebrik ediyorum" diye konuştu.

Otelin açılışının kendilerine turizm sektörünün ilk getirisi olacağının altını çizen Şahinpark Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin, "Türkiye‘nin en gözde şehirlerinden birinde işletmemizi açmanın gururunu yaşıyoruz. Mobilya sektöründe sürdürdüğümüz 50 yılı aşkın iş hayatımızı turizm sektörüne de taşıma kararı alarak çıktığımız bu yolda sizlerin desteğiyle başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu tesisin yapımında emeği geçen herkese ve bizi yüreklendiren sizlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Otelin kısa bir tanıtımını yapan Şahinpark Otel Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Şahin‘de otelin 48 odaya sahip olduğunu vurgulayarak, "Bunlardan 4 tanesi suit, 2 tanesi connection odadır. Otelimizde 600 metrekare kapalı ve 500 metrekare açık olmak üzere iki salonumuz var. Ayrıca Yazılıkaya ve Park salonlarımız yer alıyor. Otelimizi 5 yıldızlı konforu, 3 yıldızlı butik otel konsepti ile birleştirerek hizmet etmeyi hedefledik" dedi.

Kaynak: İHA