Eşinin Nehirden Çıkarılmasını Umutla Bekliyor

Denizli‘de bir hafta önce meydana gelen kazada Menderes Nehri‘ne uçan otomobilden sağ çıkan ancak kayıp eşi hala bulunamayan 17 yaşındaki Nilay Baskın, babasıyla birlikte nehir kenarında eşinin çıkarılmasını umutla bekliyor.

Evlendikten 3 hafta sonra İzmir‘den Denizli‘deki yakınlarına gitmek için yola çıkan 19 yaşındaki Birol Baskın ve eşi 17 yaşındaki Nilay Baskın‘ın içinde bulunduğu otomobil 8 gün önce Sarayköy ilçesi yakınlarında Menderes Nehri‘ne uçmuş, kazada Nilay Baskın kendi imkanları ile çıkarken, eşi Birol Baskın kaybolmuştu. Kazanın ardından 8 gün geçmesine rağmen Birol Baskın hala bulunamadı. Denizli, İzmir ve Aydın İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve AKUT ile Jandarma

Genel Komutanlığı ekiplerinin 8 günlük arama çalışmalarından şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Zaman zaman helikopter destekli sürdürülen çalışmalar, Denizli‘nin Sarayköy İlçesi‘ndeki kaza yerinden, Aydın‘ın Buharkent ilçesine kadar tüm bölgede sürdürülüyor.

UMUDUNU KAYBETMEDİ

Dalgıçların nehir kenarındaki sazlık alanların dibini bile taradığı bölgede herhangi bir ize rastlanamazken, 3 haftalık eşinden umudunu kesmeyen Nilay Baskın, arama çalışmalarının olduğu bölgelere giderek umutla eşinin bulunması için dua ediyor. Babası Veli Kayman ile birlikte Denizli‘deki evden Sarayköy ilçesine giden Nilay Baskın, eşinin sağ olabileceğiyle ilgili umudu hiçbir zaman kaybetmediğini söyledi. Nehir kenarında yürüyerek eşine ait bir iz bulmaya çalışan Nilay Baskın, kazanın meydana geldiği o

geceyle ilgili yaşadıklarını zaman geçtikçe unutmaya başladığını söyledi. Otomobilin nehre uçtuğu yeri gösteren genç Nilay, "Akıntı çok fazlaydı. Ben ilerideki sazlıklardan çıktım. Birol‘un yaşadığına da eminim. Yaşadığından emin olduğum için de arama çalışmalarının hızlanmasını istiyorum. Ben öldüğüne inanmıyorum. Korkup bir yerlere saklanabileceğini düşünüyorum. Çünkü ben dahi o can havliyle çıkabildiysem ki, benim olduğum taraf daha derindi. Onun çıkma şansı daha çok. Benim çıktığım küçücük bir cam"

dedi.

EŞİ ÇIKANA KADAR KAZA YERİNDE

Eşi çıkmadan kaza yerinden ayrılmayacağını belirten Nilay Baskın, "Ben her gün gidip geliyorum. Çünkü evde vicdanen rahat olamıyorum. Ölüsünü değil dirisini bulacaklar. Bugünle birlikte 8 gün oldu. Bu işi daha fazla da uzatmalarını da istemiyorum. Ben umutluyum. Onun cesedi buradan çıkmayacak. Dirisi çıkacak bundan eminim. O çok güçlü bir çocuk. O çıkar hem de diri olarak" diye konuştu.

Eşinin kazadan sonra yaralanmış, bayılmış veya hafızasını kaybetmiş olabileceğini söyleyen Nilay Baskın, şunları söyledi:

"Biz sürekli bunları düşünüyoruz. Ben onun yaşadığından eminim. Yetkililere de söyleyeceğim bir can daha gitmesin. Şu köprüyü yaptırsınlar. Diğer köprü korumalı şekilde yapılmış. Ben burada izliyorum. Dönüşlerde yolu bilmeyenler biraz hızlı girse onların da hiç şansı yok. Keşke ben de suya girebilsem, baksam, arasam."

"DOĞUM GÜNÜNDE SÜRPRİZ YAPACAKTIM"

26 Haziran‘ın eşinin doğum günü olduğunu, doğum gününden 3 gün önce yaşanan kazayla ayrı düştüklerini belirten Nilay, "Ona güzel bir sürpriz yapmak istiyordum. Daha önce beraber doğum günümüzü hiç kutlamamıştık. Bu güne kadar ki yaşadığımız her şeyin olduğu fotoğraf ve yazılarla bir slayt sürprizi yapacaktım. Onu şok edecek bir şey. Çünkü o böyle şeylere alışık değil" dedi.

Kızıyla birlikte damadını arayan Veli Kayman ise, arama çalışmalarının yetersiz olduğunu ileri sürdü. Şu ana kadar damadına ait en ufak bir ize rastlamadıklarını belirten Veli Kayman, "Eşyalarından, ayakkabı, gömlek en ufak bir emare yok. En azından bir yerlerde bir parçanın bulunması lazım. Acaba bir sazlıkta tutundu kaldı. Yorgunlukla, şokla orda kaldı da bulamıyor muyuz? İlerde çok derin sazlıklar var. Nehir boyunca bakıyoruz biz de. Sazlıklara sesleniyoruz. Ümidimizi hiç kaybetmedik ama

çalışmaların yoğunlaştırılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA