Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Didim’De Kutlanıyor

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları kapsamında Altınkum’da deniz yarışmaları yapılırken, Deniz Şehitleri adına denize çelenk bırakıldı.

Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Didim’De Kutlanıyor
Didim Kaymakamlığı, Didim Garnizon Komutanlığı, Didim Belediye Başkanlığı, Liman Başkanlığı adına Didim Denetleme Şefliği, D- Marin Didim, Didim Gezi Tekneleri Kooperatif Başkanlığı ile Didim Su Sporları Derneği işbirliğiyle Didim 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 85.yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlik kapsamında Altınkum Barış Parkı kıyısında çeşitli yarışmalar düzenlendi. Yarışmalar kapsamında düzenlenen Jet Ski yarışmasında Palm Wings Su sporlarından Alp Ağca, Win-sörf yarışmasında Bekir Yıldızhan, Yelken yarışmasında Deniz Ali Zayan 1. oldu. 18 yaş altı 100 metre yüzme yarışmasında Mehmet Gezer 1., Berk Şen Karanaz 2., Oya Bahar Bulutlu 3. oldu. 18 yaş üstü 200 metre yüzme yarışmasında ise Batuhan Perk 1., Erdeniz Dilsiz 2., Fatih Mersin ise 3. oldu. Tabak çıkarma yarışmasını ise Ali Osman Yüksel kazandı.

Dereceye giren yarışmacılara ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törene Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Ayhan Binay, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Liman Denetleme Şefi Hüseyin Altun, Didim Su Sporları Derneği Başkanı Haydar Çaylak ve çok sayıda Didimli katıldı. Yarışmacılar ödüllerini İlçe Yöneticilerinin ellerinde aldı.

Ödül töreni sonrasında Deniz Şehitleri için denize çelenk bırakılması için teknelerle hareket edilirken, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Ayhan Binay, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı deniz şehitleri için denize çelenk bıraktı. Çelenk koyma töreninin ardında sürdürülen tekne gezisi ile etkinlikler sona erdi.

Kaynak: İHA