Bakırcı Dede 73 Yıldır Ayını Heyecan Ve Azimle Çalışıyor

Tokat‘ın tarihi mekanlarından Taşhan‘da hediyelik bakır eşyası satan 83 yaşındaki Mustafa Yıldız, 73 yıldır aynı heyecan ve azimle işine sımsıkı sarılıyor.

5 çocuğu ve 32 torunu olan Bakırcı dede lakabı ile tanınan Yıldız, hanın işe en erken gelen esnafından. Sulusokak Çarşısı‘nda 10 yaşında bakırcılığa çırak olarak başlayarak 1952 yılında dükkan açan Yıldız, 1977 yılında da sanayi sitesine taşınarak mesleğini oğluna devretti. Şimdilerde ise Taşhan da yerli ve yabancı turiste bakır semaver, kayık sahanlar, et kavurma sacları, su maşrapaları vb. hediyeli ürünler satan Bakırcı Dede, yıllardır aynı heyecan ve azimle işine koşuyor. Hayatından memnun olduğunu

belirten Yıldız, "Biz talep edeceğiz Rabbim verecek. Yatmak yok, Allah ömür verdiği sürece çalışacağız. Taşhan‘ın anahtarı bende. Anahtar demek emanet demek. Sabahları bu hanın kapısını ben açıyorum. Saat 08.00‘de burada oluyorum" dedi.

Bakır kapta yenilen yemeğin tadının başka olduğunu ifade eden Yıldız, bakırın değerini kaybetmediğini diğer ürünlere göre hesaplı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA