Üniversite seçerken nelere dikkat edilmeli?

ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının 21 Temmuz Perşembe günü açıklanacağını duyurdu. Peki üniversite tercih edilirken hangi niteliklere bakılmalı?

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Sait Gürsoy'un sunduğu Başarıya Doğru programının dünkü bölümüne konuk olan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, üniversite seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

"Öğrencilerden duyduğum kadarıyla en çok önem verdikleri konu burslar ve stajlar" diyen Erkut, "Her kesimden öğrenci için üniversiteyi erişilebilir kılıyor. Stajlar da öğrencilerin mesleğe başlamasını kolaylaştırıyor. Bu ikisi öğrenciler için öne çııkıyor" dedi.

Erkut, bursların ve stajların en önemli avantaj olmadığını ifade ederek, öğretim üyesi kadrolarının en önemli olduğunu söyledi.

İyi okullardan gelen hocaların iyi eğitim verdiğini savunan Erkut, "Bilgiyi sadece satıcısıdan değil de üreticisinden de almak istiyorlarsa öğrencilerin araştırma üniversitelerini tercih etmeleri gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

İSTANBUL FARKI NEDEN ÖNEMLİ?

İstanbul farkının çok önemli olmadığını belirten Erkut, "Fakat İstanbul'da gerek misafir konuşmacılara ulaşmak, gerek şirket ziyaretleri biraz daha kolay oluyor tabi diğer şehirlere kıyasla. Bu yüzden özellikle Ankara'dan, İzmir'den, Eskişehir'den, Antalya'dan ve Bursa'dan bir çok öğrenci İstanbul'u tercih ediyor." şeklinde konuştu. Erhan Erkut şöyle devam etti:

"Yine tabi çarpık ekonomik kalkınmanın bir sonucu olarak işler İstanbul'da. Çocuk çıktığında İstanbul'da çalışacak. Eğitimi de istanbul'da alırsam ayağımı kapıdan içeriye sokarım diye düşünüyor, hak vermemek de elde değil.

Ben Ankara'da da öğretim üyeliği yaptım ve bu konuyla hep mücadele ettik. Fakat mezunlar hakikaten İstanbul'a geliyor bu da bir gerçek. Çok iyi üniversiteler var başka şehirlerde ama işler burada, konuşmacılar burada, stajlar burada, merkez burada bu da bir bir gerçek."