Söke Emniyetinden Uyuşturucu Satıcılarına Darbe

Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Kuşadası KOM Grup Amirliği tarafından yaklaşık 9 aydır sürdürülen çalışmalar soncunda Söke-Kuşadası ve Didim üçgenindeki uyuşturucu tacirlerine darbe vuruldu.

Edinilen bilgiye göre; Söke, Didim ve Kuşadası’nda sürdürülen yaklaşık 9 aylık çalışma sonrasında yapılan uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu madde imal eden, ticaretini yapan ve sokak satıcılığı yapan şahıslar yakalandı. Yapılan operasyonda Y.Ö, N.E, S.Ç, E.B, A.K, F.A, E.A, S.E, Ö.A, Ö.Z, İ.Ç, F.T isimli şahıslar yakalanırken, yakalanan 12 kişi yapılan sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edildi. Şahıslardan E.A ve N.E tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 10 şahıs tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yapılan operasyonda yakalanan şahısların evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 61 gr. esrar maddesi, 108 adet satışa hazır fişek olarak tabir edilen esrar maddesi, 164 adet dişi hint keneviri, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 12 adet 7.65 çapında mermi, 3 adet bıçak, 3 adet extacy hap ele geçirildi. Aynı operasyonun başlangıcında daha önceki günlerde F.B, Ç.K ve Y.A isimli 3 şahısın tutuklandığı, son tutuklamalarla birlikte aynı suçlardan tutuklu sayısının toplam 13’e ulaştığı belirtildi.

Yapılan operasyon ile ilgili olarak İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer beraberinde Emniyet Müdürü M. Ali Serin, Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Deniz ve Söke Asayiş Büro Amirliğinden Engin Bilgin ile basına ve kamuoyuna bilgiler verdi.

9 aylık çalışma sonrasında başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini belirten Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; Söke polisinin halkın huzur ve güvenliği için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü ifade etti. Kaymakam Demirezer, Söke polisi ile birlikte çalışmalara destek vererek Kuşadası ve Aydın teşkilatları ile emeği geçen herkesi kutladı.

Kaynak: İHA