Motosiklet Sürücülerine ‘Kask‘ Uyarısı

Mersin‘in Mut ilçe Emniyet Müdürvekili Mesut Baysaloğlu, motosiklet kullanıcılarına can güvenliği açısından ‘kask‘ uyarısında bulunarak, bu konudaki denetimlerin önümüzdeki günlerde sıklaştırılacağını söyledi.

Ehliyetsiz ve kasksız motosiklet kullanılmasının önüne geçilebilmesi adına vatandaşlara gereken uyarıları yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydeden Baysaloğlu, bu kapsamda vatandaşların trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi adına 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren denetimlerin sıklaştırılacağı gibi ağır yaptırımlar uygulanacağını vurguladı. Kask takmadan motosiklet kullanan birçok vatandaşın, trafik kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Baysaloğlu, “Kimi vatandaşlarımızsa dikkatsizliğinin kurbanı oldu. Kasksız, ehliyetsiz ve ruhsatsız motosiklet kullanan sürücüler, memur arkadaşlar tarafından gerekli işlem yapıldıktan sonra bağlamak suretiyle otoparka çekilecek ve ehliyetsizlikten dolayı da Adliye‘ye sevk edilecek” dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Mut‘ta da sayıları son zamanlarda artan elektrikli bisikletler için yasal düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Mesut Baysaloğlu, elektrikli bisikletleri karayollarında kullanabilmek için de A1 sınıfı ehliyet sahibi olma şartı getirildiğini açıkladı. Baysaloğlu, “Elektrikli bisikletlerin karayolunda kullanıldığının tespiti halinde, sürücülerin A1 sınıfı sürücü belgesi sahibi olmaları gerekiyor. Aksi halde ‘Karayolları Trafik Kanunu‘nun 36. maddesi hükümleri gereğince yasal işlem yapılacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA