Kepez Devlet Hastanesi Projesi Tamamlandı, İnşaatı Toki Yapacak

Antalya Kepez’e yapılacak 300 yataklı devlet hastanesinin projesi tamamlandı. Sütçüler Mahallesi’ndeki 52 dönümlük arazide gerçekleştirilecek projeyi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yapacak.

Antalya Kepez’e yapılacak 300 yataklı devlet hastanesinin projesi tamamlandı. Sütçüler Mahallesi’ndeki 52 dönümlük arazide gerçekleştirilecek projeyi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 400 bine yakın nüfusu olan ilçeye yapılacak devlet hastanesinin proje çalışmasının tamamlandığını duyurdu. Karkas inşaatı biten semt polikliniğinin devlet hastanesine dönüştürülmesiyle ilgili daha önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüğünü hatırlatan Tütüncü, “Sağlık Bakanlığı ilçeye yapılacak devlet hastanesinin proje çalışmasını tamamladı. Bu proje, TOKİ’ye teslim edildi. TOKİ de hastanenin inşaatını en kısa sürede yaparak Antalya’ya, Kepez’e güzel bir sağlık tesisi kazandırmış olacak.” dedi.

    1,5 yıldır üzerinde durdukları hastane projesinin, Kepez’e değer kazandıracağını ifade eden Tütüncü, bu yatırımla ilçenin sağlık ihtiyaçlarını kendi içerisinde karşılayabileceğini kaydetti. Özel sağlık kuruluşlarının da Kepez’de yatırım yapmasının sevindirici olduğunu dile getiren Tütüncü, hem özel sağlık yatırımları, hem devlet yatırımlarıyla ilçenin önemli bir sağlık merkezi haline gelmeye başladığını ifade etti.

Devletin uyguladığı sağlık politikaları neticesinde her bir özel sağlık kurumunun, devlet hastanesi gibi çalıştığını vurgulayan Tütüncü şunları söyledi: “Sağlıkta atılan bu adımlar neticesinde pek çok sağlık kuruluşunun ilçemizde olması çok sevindirici bir gelişme. Önümüzdeki günlerde ağız ve diş sağlığı merkezi gibi farklı ihtisas hastanelerinin, çeşitli ihtisas dallarına yönelik tıp merkezlerinin var olmasıyla birlikte Kepez’in, çok daha farklı bir gelişmişlik düzeyi yakalayacağına yürekten inanıyorum.”