Caretta-Caretta‘lara Polis Şefkati

Antalya‘nın Alanya ilçesinde sahile yumurtalarını bırakan Caretta Caretta kaplumbağalarının nesillerini devam ettirmesi için polis, yuvaların etrafına güvenlik şeridi çekti.

Caretta caretta deniz kaplumbağaları Alanya‘nın Damlataş sahiline güneşin batmasının ardından yumurta bırakmaya başladı. Yumurtalarını bırakan caretta-carettaların denize dönmesi üzerine sahildeki gece bekçisi polisi arayarak destek istedi. Sahile gelen Alanya polisi kumsalda yumurta bırakılan alanları güvenlik şeritleri ile çevirdi.

YUMURTALARI KARGALAR YİYOR

Gece bekçisi İsmet Karaer, "Denizden çıktıklarını görünce polise haber verdim. 5 ayrı noktaya yumurta bıraktılar. Polis ile birlikte etrafını çevirdik. Caretta-caretta yumurtalarını kargalar yiyor" dedi.

HER YUVAYA 150 YUMURTA

Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal Carettalar‘ın nesillerini sürdürebilmeleri için rahatsız edilmemesi gerektiğini belirterek, "Dişi caretta-caretta‘lar yumurtlamak için çıktığı sahillerde ortalama 50-60 santim çukur kazarak her yuvaya ortalama 150 yumurta bırakıyor. Ülkemizin de taraf olduğu sözleşmeler gereği koruma altındalar. Yumurtlama döneminde 2 ay boyunca gün sahilde karartma yapılması gerekir. Yuvaları bozanlara 225‘er lira para cezası uygulanır. Duyarlılığından dolayı

polislere teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA