3. Sincan yağlı güreşleri şehitler için okunan dualarla başladı

Sincan Belediye Başkan Mustafa Tuna, milletin değerleri ve kültürünün yaşatılması gerektiği söylerek, "Kültürel ve sosyal faaliyetlere gereken ehemmiyeti göstererek, tarihi ata sporumuzu gelecek nesillere aktarma gayretindeyiz" dedi.

3. Sincan Yağlı güreşleri bu sabah Sincan Şehir Stadı‘nda başladı. Sincan Belediye Başkanı Tuna‘nın öncülük ettiği yağlı güreşlerin açılışına AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ve çok sayıda izleyici katıldı. Mehter takımının sahneye çıkmasıyla başlayan etkinlik, Diyarbakır‘da şehit olan 13 asker için dua edilmesi ve Kur‘an okunmasıyla başladı.

Sincan Belediye Başkanı Tuna, tarihi değerleri yaşatmanın herkesin asli görevi olduğunu kaydederek, yaptıkları çalışmalarla daha güzel hizmetlere vesile olma gayretinde olduklarını ifade etti. "Bütün ihalelerimizi buradaki er meydanı gibi şeffaf yapıyoruz" diyen Tuna, el ele vermemeleri halinde netice almalarının mümkün olmadığını söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ise trübünleri selamlamasının ardından, bir milletvekili olarak terörü lanetlediğini, bu devletin tehdit ve santajlara boyun eğmeyeceğini vurguladı. Selamoğlu, ata sporunun geleceğe taşınması gerektiğine değinerek, yağlı güreşleri düzenleyen Sincan Belediyesi‘ne teşekkür etti.

Cazgırların ‘Pehlivan Pehlivan!‘ diye meydanda seslenişinden sonra, ilk olarak ‘Minik 1 Boy‘ ve ‘Minik 2 Boy‘ pehlivanlarının güreşmesiyle etkinlik başladı. Cazgırlar şehitler için başsağlığı dileğinde bulunurken, tribünlerden de "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları yükseldi.

Kaynak: İHA