El-Kaide Zanlıları Adliyede Ankara (A.A)

Ankara, Bursa ve Yalova‘da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve terör örgütü El-Kaide üyesi olduğu savunulan 15 kişi, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde adliyeye getirilen şüphelilerin savcılık sorgusu tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, 15 şüpheliyi de ‘‘terör örgütü El-Kaide üyesi olmak‘‘ suçlamasıyla tutuklanmaları için mahkemeye sevk etti.

Şüpheliler, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğinde sorgulanacak.

Bu arada, şüphelilerden M.C.I‘nın Ankara‘nın Sincan ilçesi Törekent Mahallesi Ahmet Kabaklı Caddesi‘ndeki evinde bulunan yaklaşık 700 kilogram kimyasal maddenin kendisine ait olmadığını, evi kiraladığında bu maddenin evde bulunduğunu ileri sürdüğü öğrenildi.

M.C.I‘nın, ABD‘nin Ankara Büyükelçiliğinin de arasında bulunduğu bazı yerlerde ‘‘keşif çalışması‘‘ yaptığına, buraların fotoğraflarını çektiğine ilişkin delillerin de soruşturma dosyasında bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilerin evinde yapılan aramalarda, patlayıcı madde hazırlamaya ilişkin doküman bulunduğu kaydedildi.

Şüphelilerin, terör örgütü El Kaide‘nin ABD‘nin Ankara Büyükelçiliğinin de arasında bulunduğu bazı dış temsilciliklere yönelik eylem hazırlığında olduğu ileri sürülmüştü.

15.07.2011 21:04:53

Kaynak: AA