Uluslararası Halk Oyunları Festivali Başladı

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu‘nun (YURTKUR), kuruluşunun 50. yıldönümü etkinlikleri kapsamında organize edilen Uluslararası Halk Oyunları Festivali başladı.

Festival öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, festivale Türkiye‘nin yanı sıra Makedonya, Gürcistan, Bosna Hersek, İspanya, Bulgaristan, Belarus, Sırbistan, Kazakistan, Yunanistan ve Romanya‘dan öğrenci gruplarının katıldığını söyledi. Festivale 11 ülkeden 354 öğrencinin katıldığını kaydeden Albayrak, bu yıl ilk kez düzenlenen uluslararası halk oyunları festivalinin hem ülkeye hem YURTKUR‘a önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Son 8 yıldır YURTKUR‘un büyük bir değişim içine girdiğini ifade eden Albayrak, "Kurumumuz sadece öğrencileri barındıran besleyen hizmetlerinin yanında öğrencilerinin sosyalleşmesine de büyük önem veriyor. Düzenlediğimiz bu festival ile hem ülke tanıtımına katkı sağlayacağız hem de kamuoyuna YURTKUR‘un ne iş yaptığını tanıtma fırsatı yakalayacağız. 6 gün sürecek festival boyunca öğrenciler hoşgörü kardeşlik ve dayanışmayı öğrenecek" dedi.

ÜLKE TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ

Antalya‘nın dünyanın en önemli turizm kentlerinden birisi olduğuna dikkati çeken Albayrak, "Bizde bu festivalin ilkini Antalya‘da yapmayı uygun bulduk. Amatör ruhla ilk kez festival düzenliyoruz. Son yıllarda öğrencilerin sosyal faaliyetlere katılması için önem veriyoruz ve destekliyoruz. YURTKUR bütçesinden sosyal etkinliklere daha fazla pay ayırmaya çalışıyoruz. Bu etkinlik kesinlikle, hoşgörüyü, dostluğu, arkadaşlığı pekiştirmek içindir. Bu etkinlik Türkiye‘yi tanıtmak için yapılan bir çalışmadır"

diye konuştu.

Festivalin ilk gününde 11 ülkenin öğrenci grupları Karaalioğlu Parkı‘ndan Cumhuriyet Meydanı‘na kadar yöresel kıyafetleriyle kortej düzenledi. Cumhuriyet Meydanı‘nda toplanan öğrenciler Antalyalıların ilgi odağı oldu. Konuk öğrenciler festival öncesinde gösterilerini sunarken, Üniversiteler Arası Halk Oyunları Yarışması‘nda geleneksel dalda Türkiye birincisi olan Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencilerinin halk oyunları ve halay gösterisi ilgiyle izlendi.

BOSNALI ÖĞRENCİLER HALAY ÇEKTİ

Dicle Üniversitesi öğrencilerinin çektiği halaya bir süre sonra Bosna Hersekli öğrencilerde katıldı. Dicleli öğrencilerin ayaklarına bakarak halay çekmeye çalışan Bosnalı öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Ardından festival başlamasıyla birlikte konuk gruplar ülkelerinden birbirinden çeşitli halk oyunları gösteriler sundu.

Antalya‘da 17 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek festivalin konuk öğrencileri hafta boyunca kent genelinde halk oyunlarını sergileyecek.

Kaynak: İHA