Poyraz Konağı‘nda Onarım Çalışması Başladı

Malatya‘nın Battalgazi ilçesindeki Poyraz Konağı‘nda onarım çalışması başladı Yapım yılı 1900 olarak tahmin edilen ve Cumhuriyet dönemi‘nin ilk eğitim verilen mektebi olan Poyraz Konağı‘nda onarım çalışmaları başladığı bildirildi.

Malatya‘nın Battalgazi ilçesindeki Poyraz Konağı‘nda onarım çalışması başladı

Yapım yılı 1900 olarak tahmin edilen ve Cumhuriyet dönemi‘nin ilk eğitim verilen mektebi olan Poyraz Konağı‘nda onarım çalışmaları başladığı bildirildi.

Malatya Valisi Doç. Dr. Mehmet Ulvi Saran‘ın gösterdiği çabalarla satın alınarak, İl özel idaresi, emlak paylarından ödenek aktarmak suretiyle, Nilşen İnşaat A.Ş Başkan Yardımcısı Kemal Rahmi Şener, Yardımcı Mimar Halime Nilgül Şener ve 11 kişilik çalışma ekibi projelendirildi ve ihalesi yapılarak inşaata başlandı.

İnşaat alanını gezen Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, onarımla ilgili bilgiler aldı.

Kaymakam Aksoy, "Poyraz Konağı‘nın onarımı önemli bir proje. Battalgazi için önem taşıyan eski ve değerli bir yapı. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda eğitime hizmet veren yapının onarılması son derece önemlidir" dedi.

Kaynak: İHA