Libya Ulusal Geçici Konsey Başkanı Cibril, Barroso İle Görüştü

Libya Ulusal Geçici Konsey Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril, bir dizi temaslarda bulunmak için gittiği Brüksel‘de AB Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso ile görüştü.

İkilinin görüşmesinde Libya‘daki son gelişmelerin yanı sıra çatışmaların son ermesinden sonraki süreç için hazırlıkların nasıl olacağı noktasında görüş bildirdikleri belirtildi. Görüşmenin hemen ardından Libya Ulusal Geçici Konsey Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril ile ortak basın toplantısı düzenleyen ve Avrupa Birliği‘nin yeni bir Libya için yardıma hazır olduğunu vurgulayan Barroso "Biz Libya halkının, ülkenin birliğine ve egemenliğine olan özlemine saygı duyduğumuzdan dolayı siyasi bir çözüm

çerçevesinde geçiş süreci için çalışıyoruz. AB olarak yeni bir Libya için yardıma hazırız. Sayın Cibril‘in ziyareti Ulusal Geçici Konsey‘in uluslar arası arenada artan yetki ve güvenirliliğinin bir işaretidir. Bu aynı zamanda AB‘nin Libya halkının özlemlerini temsil eden önemli bir siyasi muhatap olarak Ulusal Geçici Konsey‘ini destekleyen bir işarettir. Konsey Libya‘nın geleceğine yönelik kapsayıcı bir geçiş ve ulusal bir uzlaşma için kritik bir öneme sahip gerçek bir ulusal harekettir" dedi.

Mahmud Cibril ise; Libya‘da gerek sosyal gerekse psikolojik yıkımın hayal edilenden daha büyük ve kapsamlı olduğunu vurgulayarak, Libya‘nın bugün her türlü rehabilitasyona ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Geçici Ulusal Konsey, Libya‘da 2011 Libya ayaklanması sırasında "anti-Kaddafi" isyancılar tarafından kurulan bir hükümettir, Geçici Ulusal Konsey ya da Libya Ulusal Konseyi olarak da bilinen oluşum "devrimin siyasi yüzü" olarak hareket etmektir.

Kaynak: İHA