‘Camilerin At, Ot Ve Samanla Doldurulmasının Savunulacak Bir Yanı Olamaz‘

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (DİYANET-SEN) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, camilerin at, ot ve samanla doldurulmasının savunulacak bir yanı olmadığını söyledi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (DİYANET-SEN) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, camilerin at, ot ve samanla doldurulmasının savunulacak bir yanı olmadığını söyledi.

Bayraktutar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, tek parti döneminde camilerin kışla olarak kullanılmasını savunan açıklamasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, tarih incelendiğinde iddiaların gerçek olduğunun görüldüğüne değindi. Bu camilerin çoğunun da Selçuklular ve Osmanlı’dan kalma tarihi değerleri olan eserler olduğuna dikkat çeken Bayraktutar; ibadethaneleri atla, samanla, otla doldurmanın savunulacak bir yanı olmadığını vurguladı.

Bu olayların, Kurtuluş Savası sırasında da yapılmadığının altını çizen Bayraktutar, “Bunlar İsmet İnönü’nü döneminde yapıldı. Atatürk’ün bunlardan rahatsız olduğu doğrudur, fakat uyarıları da dikkate alınmamıştır.” dedi.

Ülke savunması söz konusu olduğunda, bu milletin her şeyini askerin emrine verdiğini ve vereceğini de ifade eden Bayraktutar, o dönemde ise bunların, milletin inançları ile alay edercesine yapıldığını dile getirdi. “Bu yapılmamalıydı, bunun savunulacak da bir yanı olamaz” diyen Bayraktutar, CHP yönetiminin hala aynı zihniyette olmasının ise üzüntü verici olduğunu belirtti.

Milletin değerleri ile uğraşmak yerine, özgürlüklerin önünün açılması için halkın CHP’den de çok şey beklediğini anlatan Bayraktutar, “Geçmişte olan hataları savunmak yerine milletin değerleri ve taleplerini gözönüne alarak hareket etmeliler. Özellikle başörtüsü sorunu ve yaz Kur’an kurslarındaki 12 yaş sınırlamasının kaldırılması gibi konularda özgürlük anlayışı ile CHP yönetiminin de bir adım atmasını bekliyoruz. Geçmişte yaşananları da tarih ve milletin takdirine bırakıyoruz.” diye konuştu.