Başkan Yazıcı: "Hacı Bektaşi Veli, Barış Ve Sevgi Dolu Felsefesiyle Anılacaktır"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Hacı Bektaşi Veli‘nin her daim dostluk, barış ve sevgi dolu felsefesiyle anılacağını söyledi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Hacı Bektaşi Veli‘nin her daim dostluk, barış ve sevgi dolu felsefesiyle anılacağını söyledi.

Tuzla Ehl-i Beyt İnancını Araştırma Yaşatma ve Sosyal Dayanışma Derneği Hacı Bektaşi Veliyi Anma konulu bir panel düzenledi. Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezinde yapılan panele, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Dernek Başkanı Mehmet Özdurmaz, Prof. Dr. Ahmet Taşgın, Doç Dr. Ahmet Taşgın, Araştırmacı yazar Dursun Gümüşoğlu, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelde konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Hacı Bektaşi Veli her daim dostluk, barış ve sevgi dolu felsefesiyle anılacaktır" dedi. Başkan Yazıcı konuşmasında “Toplumumuzun içinde bulunun farklı dinler, diller ve farklı görüşler bizim yaşadığımız toplumun zenginlikleridir. 13. yüzyılda yaşamış olan Hacı Bektaşı Veli o günden savaş yerine barışı; düşmanlık yerine dostluğu; kin yerine sevgiyi ve hoşgörüyü anlatan felsefeleri ile bizlere her zaman yol göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Panelistlerin konuşmasının ardından, Hacı Bektaşi Veliyi Anma Programı, Dernek Başkanı Mehmet Özdurmaz‘ın, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya plaket takdimiyle son buldu.