Denizli Valisi Erkmen: Bazı Meslek Dallarında Yetişmiş Eleman Eksikliği Var

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, bazı meslek dallarında yoğun eleman talebi olduğunu ancak işverenlerin yetişmiş eleman bulmada sıkıntı yaşadığını söyledi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, bazı meslek dallarında yoğun eleman talebi olduğunu ancak işverenlerin yetişmiş eleman bulmada sıkıntı yaşadığını söyledi. Denizli İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Erkmen başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve kurulun diğer üyeleri katıldı./

Vali Erkmen, açılış konuşmasında önemli olan hususun herkesin işi olması ve evine ekmek götürebilmesi olduğunu belirterek, “Kayıtdışı istihdamın önlenmesi ve bu konuda yapılabileceklerin düşünülüp hayata geçirilmesi önemli. İnsanların meslek sahibi olabilmesi için hükümetimiz önemli miktarda kaynak ayırıyor. Biz de tahsis edilen ödenekleri en iyi şekilde kullanıp ilimizdeki işsizliğe çözüm bulma, yardımcı olma ve bu anlamda gerekenleri elbirliğiyle yapma konusunda hareket ediyoruz. Hayırseverlerimiz de yeni meslek liseleri yapımına önemli katkılar sağlıyor. Meslek eğitimini ne kadar fazlalaştırabilirsek o kadar iyi olacak.” dedi. Erkmen, İş-Kur’un özellikle yetişmiş eleman açığı olan dallarda meslek kursları açması gerektiğini belirterek, İl Müdürü Akman’a talimat verdi. Akman da İş-Kur’un bugüne kadar düzenlediği ve bundan sonra planladığı meslek edindirme kurslarıyla sağlanan istihdamlar, eleman ihtiyacı duyulan meslek dalları, işverenleri talepleri gibi konularda bilgi verdi.

Toplantıda ayrıca 1. Ulusal İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DENİF) çalışmaları, Honaz İl Özel İdaresi 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü bünyesinde Matbaacılık dalı açılması, Denizli Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü bünyesinde Bilişim Teknolojileri Alanı Ağ İşletmenliği daln açılması, Çivril Kadir Kameroğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü bünyesinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak dalı açılması gibi konular görüşüldü.