Urumiye Üniversitesi‘nden Yyü‘ye Ziyaret

İran‘ın Urumiye Üniversitesi‘nden bir heyet, ‘Çerçeve Protokolü‘ kapsamında geldikleri Van‘da Yüzüncü Yıl Üniversitesi‘nde (YYÜ) incelemelerde bulundu.

YYÜ Senato Salonu‘nda Prof. Dr. Peyami Battal ve Urumiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zare Samad başkanlığında yapılan ikili görüşmelerde, iki üniversitenin dekanları kendi alanlarında fikir alışverişi yaptılar. Burada bir konuşma yapan Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ ile Urumiye Üniversitesi arasında 27 Ekim 2010 tarihinde ‘Çerçeve Protokolü‘ hazırlandığını belirterek, "Yapılan bu protokolün kağıt üzerinde kalmayacağı bu toplantı ile gösterilmiştir. Amacımız öğrenci düzeyinde gerek sportif gerek kültürel alanda çalışmalar ve bilimsel alanda da ortak projeler yapmaktır. En yakın kentimizden daha yakın olan Urumiye kentinin üniversitesi ile aramızdaki iş birliği kolay gelişecektir. İki üniversite dekanları kendi aralarında yapacakları ikili görüşmelerle bir alt protokol hazırlayabilecekler" şeklinde konuştu.

Urumiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zare Samad ise, yapılan bu protokol kapsamında YYÜ‘de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Bu protokol, iki komşu şehir iki komşu üniversite olmamız nedeni ile yapılacak bilimsel ve kültürel çalışmalar kentlerimizin gelişimi için büyük önem arz etmektedir. Bu toplantıların sık sık yapılması ve partnerleri belirleyerek birlikte çalışmayı hedefliyoruz. Program kapsamında Erasmus gibi öğrenci değişimi ve öğretim görevlisi değişimi yapılarak iki üniversite adına ortak diploma verilebilir. Bu da protokolün temeline dayanan amacımızdır" dedi.

Daha sonra iki üniversite dekanları ve öğretim görevlileri, üniversite içinde kendi alanları ile ilgili fakülteleri gezerek fikir alışverişi yaptılar.

Kaynak: İHA