Rus Kızlar Topuklu Ayakkabılarla Yarıştı

Rusya‘nın başkenti Moskova‘da düzenlenen "Topuklu Ayakkabı Koşu Yarışı", renkli görüntülere sahne oldu.

Rusya‘daki Glamour dergisinin geleneksel hale getirdiği 9 santimetrelik topuklu ayakkabılarla koşu yarışmasının 6‘ncısı, başkentin Tsevetnoy Bulvarı‘nda yapıldı. Hızına ve dengesine güvenen 150 genç kızın katıldığı yarışmada, gruplar ve bireysel olarak yarışan kadınların dar mini etekleri dikkat çekti. Yüzlerce başkentlinin coşkulu tezahüratı altında sıkı bir mücadeleye sahne olan yarışma seyircilere neşeli anlar yaşatırken, dengesini kaybederek düşen yarışmacılar ise ilginç görüntüler oluşturdu. Takım

yarışmasında ilk sırayı "Böyle Bacaklar Varken Akla Ne Lüzum Var" takımı kazanırken, bireysel yarışmada ise 100 metreyi 13 saniyede koşan Anna Taskayeva isimli yarışmacı 100 bin rublelik (4 bin dolar) alışveriş çekine sahip oldu.

Yarışma organizatörlerinden Viktoriya Buharkina, "Çağdaş kadının hemen tüm hayatı topuklar üzerinde koşmakla geçiyor. İş yerimize, eve, çocukların ve sevdiklerimizin yanına hep koşuyoruz. Dolayısıyla hayatın bu gerçeğine biraz da komik taraftan bakmak istedik. Tüm dünyada güzellikleriyle ün kazanan Rus kızların bundan böyle topuklu ayakkabılarla en hızlı koşan kızlar olarak da bilinmesini istiyoruz" dedi.

"En İstekli Koşucu", "En Güzel Bacaklı Koşucu" ve "En Bakımlı Koşucu" gibi ödüllerin de sahiplerini bulduğu yarışma, galiplerin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. "Topuklu Ayakkabı Koşu Yarışması"nın Moskova dışında St. Petersburg, Novosibirsk ve Yekatrinburg şehirlerinde de düzenleneceği bildirildi.

Kaynak: İHA