Çeker, “Aydınlının Hakkına Müdahale Ettirmeyeceğiz”

Güreş Federasyonu Başkanı-Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Aydın’da tartışmalara konu olan olimpik yüzme havuzu projesinde yer tahsisisnin yakında yapılacağını belirterek, “Aydınlının hakkı, Aydınlıya verilecek” dedi.

Güreş Federasyonu Başkanı-Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Aydın’da yapılacak olan Minik Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası, yaz spor okulları, olimpik yüzme havuzu ve atletizm pisti konusunda açıklamalar yaptı. Çeker, Aydın’ın spor faaliyetleri, tesis, spor ve aktif sporcu sayısına değinerek bunların daha da iyileştirileceğinden bahsetti.

Aydın’ın spor faaliyetleri açısından gözde iller arasında olduğunu ve bu faaliyetler açısından ilk 5’te yer aldığını belirten Bekir Çeker, eksik olan tesisler arasında atletizm pisti ve yüzme havuzu olduğunu söyledi. Atletizm pistinin 25 Mayıs’ta ihalesinin yapıldığını ve inşa çalışmalarına başlanacağını kaydeden Çeker, yüzme havuzu konusunda ise yakın zamanda yer tahsis edilerek çalışmalara başlanacağını ifade ederek, “Aydın ve Aydınlı güçlü olacak. Sayın Valimizin, Vekillerimizin ve İl Özel İdaresinin destekleriyle yüzme havuzu yeri en yakın zamanda tahsis edilecek ve Aydınlının hakkı, Aydınlıya verilecek. Bunu kimler engellemeye çalışıyorsa amaçları ne olursa olsun, Aydınlının hakkına müdahale ettirmeyeceğiz” dedi.

Aydın’da yaz aylarında gerçekleşecek olan spor faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Bekir Çeker, Minik Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası’nın Aydın’da düzenleneceği anımsattı. Şampiyonaya 150-200 civarında sporcu ve antrenör katılacağını açıklayan Çeker, “Bu yıl açılacak olan yaz spor okullarının hafta sonu faaliyet gösterek ve 4 Temmuz’da Atatürk Meydanı’nda açılış gösterisi yapacağız. Yaklaşık 19-20 branşta faaliyet gösterileceğiz. Aydın olarak 5-18 yaş arası yaklaşık 2 bin, ilçelerle birlikte 12 bin sporcu yetiştirdik. Amacımız, Aydın halkına ve Türk sporuna hizmet etmek. Burada yetişecek sporcular bizi Türkiye şampiyonalarında ve uluslararası arenada temsil edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA