Adü’Den İyi Yönetişim Yaz Okulu

Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nce, ilk defa gerçekleştirilecek olan ‘Lisans Üstü Yaz Okulu’, TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Adü’Den İyi Yönetişim Yaz Okulu
Eylül ayında gerçekleştirileceği belirtilen ve 13 gün sürecek olan yaz okulunda lisansüstü eğitim gören 20 öğrenci yer alacak.

Konu ile ilgili ADÜ’den yapılan açıklamada; “ ‘İyi Yönetişim Yaz Okulu 2011’, yönetişim ve yönetişim uygulamalarının geliştiği Türk Kamu Yönetimi’ndeki gelişimi literatür ve uygulama örnekleri ile lisansüstü öğrencilere aktarmayı amaçlayan alanındaki ilk yaz okulu olup sürekli dönüşüm içerisinde olan kamu yönetimi sistemine dahil olacak lisansüstü öğrencilerin bu değişime kayıtsız kalmamalarını sağlayacak ve bu süreci profesyonelce algılamalarını mümkün kılacaktır. Öğrenciler, program boyunca yönetişimi farklı açılardan ele alacaklardır” denildi.

ADÜ’den yapılan açıklamada verilecek olan derslerin uzman akademisyenlerce verileceği dile getirilirken; “İyi Yönetişim Yaz Okulu 2011 programı Onursal Düzenleme Kurulu Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu himayesinde gerçekleştirilecek olup program Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatma Neval Genç, Düzenleme Kurul Üyeleri; Doç. Dr. Fatma Neval Genç ( Adnan Menderes Üniversitesi), Doç. Dr. Mustafa Demirci (Erciyes Üniversitesi), Doç. Dr. Hüseyin Özgür (Pamukkale Üniversitesi) tarafından şekillendirilmiştir. Katılım çağrısı ulusal ölçekte gerçekleştirilecek olan yaz okulunda öğrenim görecek öğrencilerin konaklama ve yol giderleri TÜBİTAK destekli olarak tarafımızca karşılanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İHA